Min tur att ha en pissdag!

Det börjde redan inatt. Junior kom in och hostade. Lade sig bredvid mig i min säng. Hostade så han spydde - i sängen såklart! Men jag var för trött för att knäppa loss spännbanden och dra ur lakanet och leta nytt stort. Så på med dubbla handdukar. Försökte somna om.... sov lite halvdant, drömde skitkonstiga grejer. 06:00 ville inte Junior sova mer...så han klev upp, hostade och spydde på hallmattan! Upp o torka.... Göra frukost till fröken sjuåring. Trött o grinig var jag ju redan...

Mötte guben som kom hem efter ett nattskift, sa till honom att minsann fick skaffa barnvakt om han promt ville åka iväg innan jag kom hem från jobbet. För jag skulle bara jobba idag. Det är lite kris på personal här. Och de har redan bytt pass och fixat för att jag skulle kunna jobba nåt alls idag. Så jag var ovillig att ändra mig. Nu hade jag bestämt mig. Ja, han blev ju grinig då, eftersom han inte fick sova så länge som han tänkt sig. Det kan jag ju i och för sig förstå...men jag är så less på att det alltid förväntas att jag ska stanna hemma då barnen är sjuka. Han är ju trots allt ledig idag, även om han jobbat natt och ska iväg på julbord ikväll. Så kom han ner efter några timmars sömn, trött och grinig han med då såklart! Jag åkte iväg för att handla lite innan jobbet. Kommer till apoteket - ingen parkeringsplats! Bilarna stod som hej-kom-o-hjälp-mig! Ner och vände i vpl. På tillbakavägen ser jag en äldre dam som är på väg ut från sin plats. Bra! Då kan jag ta den. Så jag stannar för att släppa ut henne. Men hon kör ju aldrig!! Sitter och retar upp mig på det. Mobilen börjar ringa, jag blir skitsur! Sitter och gormar för mig själv inne i bilen, blir svettig och stressad till max! Äntligen fattar tanten att jag vill åt hennes plats så hon åker iväg.
Sedan ska jag hinna köpa två födelesedagspresenter innan jobbet oxå! Stressar hem med matvarorna och apoteksgrejerna. Slänger in i köket och kastar mig in bilen. Kör till ÖoB som ligger precis vid jobbet, det är ju perfekt. Där kan jag säkert hitta nåt krafs till två andra sjuåringar tänkte jag. Aaahhhgg, då var det ju likadant där på parkeringen! FULLT och gubbar o kärringar som inte kan köra bil och som inte vet vart de ska! Jag höll på att gå upp taket! Lyckade trots allt hitta en liten ficka att köra in bilen i. Stressa in och köpte lite brevpapper och lite pennor. Det får duga.

Men alltså - vad gör folk? Jobbar inte folk på dagarna? Hur kan det vara så mycket folk i alla affärer?

För trött....

är skittrött idag! Orkar inte skriva så mycket. Återkommer i morgon igen! Då ska jag jobba igen och ev. är telefonerna ganska tysta så man hinner med lite uppdateringar! :-)

Rekord!!

Tackar, tackar,nu har jag (eller ni) slagit rekord! 90 sidvisningar och 10 unika besökare. Tja,det tar sig, sa mordbrännaren! Hehehee.... Kanske har jag nåt att tillföra "världen" trots allt!

Men nu är det over and out för idag!

Återigen, tack (och god natt)!

Min gulliga son

Måste ju bara tala om vad min älskade lill-kille kom hem idag från dagis. Han kom hem med en adventsvers som han ska "läsa" på Lucia!

"När andra ljuset brinner är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär"

Han är ju bara 3 år och ska läsa den. Visst är det väl gulligt?

Tidsfördriv

Sitter och kollar på foton jag knäppt (innan min kamera började äta minneskort).

image49

Hittade då detta som är knäppt den 7 oktober. Tänk att de blommade än.

Sjuk?

Nämen usch.... jag börjar känna mig febrig. Vill inte bli sjuk nu! Jag har inte tid med sånt. Jag ska ju gå på en massa anställningsintervjuer (I wish!!) och så ska jag ju jobba mera!

Ansiktslyft

Jag tyckte det var dags att fräscha till bloggen lite. Den såg lite mörk och dyster ut innan. Även om jag tyckte om den så. Men nu i novembermörkret behöver man pigga upp sig med lite färg. Vad tycks? Inte så illa va?

Uppdaterat 07-11-28 kl: 19:41: Jag bytte bakgrund igen. Till en alldeles egen. Lite julstämning ska vi väl ha nu?

Besvikelse

Stackars min lilla sjuåring. Hon kommer att bli så besviken idag. Farmor och farfar kan inte komma! Inte farbror Tomas heller. Farmor ligger hemma med 39 graders feber. Farfar ska hjälpa Tomas med att rusta färdigt lägenheten de ska flytta in i i helgen. Det var visst mycket kvar att göra. Som tur är kommer ju storasyrran och the boyfriend och fikar med oss. De ska äta middag med oss också idag. Så lite kul blir det ju trots allt.

Blinka lilla stjärna där......

Nä, vet ni vad, jag ska nog sätta upp stjärnorna idag redan! Grannarna har ju redan börjat pynta sina fönster - då kan väl jag också göra det?! Jag tror jag hinner göra det innan jag ska iväg och jobba. Jag börjar ju inte förrän 11. Fick ett tips av Titti på Rix MorronZoo nyss (hon i sin tur hade fått det av en bekant). Om man lägger en sten i den spets som hänger neråt så hänger stjärnan rakt. Det var ett bra tips tycker jag. Vi har nog en massa stenar på lager. Adam är ju en stensamlare (och pinnsamlare)! Hittar jag inga stenar kan jag ju alltid låna ungarnas kulor.

image47
 

Hipp hipp hurra!

Nu har vi en sjuåring här hemma! Idag fyller lillpluppan år. Hon var så stolt nu på morgonen. "Mamma, nu är jag sju år." sa hon innan hon gick iväg till skolan. Hon fick öppna två presenter i sängen. Resten får hon ikväll då farmor o farfar, syrran med pojkvän och ev farbror med sambo kommer och fikar lite.
 Jag och Adam sjöng dessutom för henne imorse! Haha, tur att det bara var vi hemma säger jag. Är ju ingen Carola liksom! ;-)

Nu hurrar vi allihopa; HIPP HIPP HURRA!! För Alexandra som blir 7 år idag......

Julstämmning

Ja, faktiskt, i år är jag sugen på att julpynta. Jag riktigt längtar till jag får sätta fram stakarna och sätta upp mina nyinköpta julstjärnor. Nu har jag ju redan en stjärna uppe redan, sedan förra året! Jag har inte glömt eller inte orkat ta ner den, nej! Jag tyckte bara att den var så fin i just det fönstret. Sedan har jag inte hittat någon anna fin lampa att ha just där. Fast dotra sa något om att hon bannimej skulle köpa en lampa åt mig julklapp. Undrans om hon håller det?! Hon är den som opponerat sig om att det är en stjärna som hänger där. Ingen annan har sagt nåt så.... Och jag gillar den! Punkt slut!

Tråkigt var det nu

Aahg... Vad trist det var här nu. Det är så lugnt. Telefonerna är alldeles tysta. Kaffet smakar urk. Jag är hungrig och trött. Åh, om klockan bara var 22 så jag finge gå hem. Åka buss ska jag dessutom göra. Fy vad tråkigt.

Hockey

image46


Är det någon som håller på de stackars brynäsarna? Jag kan inte låta bli att småle. Jag är ju inte brynäsfan. Mitt lag är ju inte ens med i Elitserien. Det har de ju inte varit på flera år, men jag är ett inbitet AIK-fan. Så är det bara. Nu kan jag inte låta bli att retas med guben, eftersom Brynäs helt klart verkar gå samma öde till mötes! Nu kan vi ju gå och se matcher ihop igen! Äh, säsongen är ju lång så än vet vi ju inte hur det slutar. De kan ju kanske lyckas hänga sig kvar... Vi får se.

Uppdaterat: De vann faktiskt ikväll, med 1-0! Tyvärr har jag ingen koll på vilka de mötte!

Jobb och sånt

Oh, vad taggad jag var igår! Jag sökte jättemånga jobb. Kändes det som i alla fall.  Just nu sitter jag och jobbar faktiskt. Jag jobbar lite extra i en taxiväxel. Jobbade även här i helgen och igår. Ska jobba i morgon med. Så det blir ju lite julpengar! :-)
Ja, nu går jag ju så klart och väntar med spänning på alla som hör av sig och vill att jag ska börja jobba åt dom. Än har jag dock inte hört nåt.

Mer om skyltsöndagen

Alltså... det här blir man ju verkligen förvirrad av. Läste i våran lokaltidning att det är skyltsöndag här i stan på söndag! så det är alltså skillnad vart i landet man bor?? Hur ska man då kunna veta? Snacka om confusing! Nu är ju inte jag en sådan som orkar trängas med folk bland lottstånd och så, men ändå! Vi ska ju ha kalas på söndag och det är ju nere på stan.  Då kan ju föräldrarna passa på att kolla runt lite om de vill.

Häng med!

Var med i "kampen" om att slippa telefonkataogen! Gå in på http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/ och slipp katalogen!

image42

Hjälp till att bli av med slöseriet!

Ooolt!

Ha! Idag fick jag något coolt i min mail. Jag är ju som ni kanske vet en sån där "fritidsforskare"... och jag såg en annons häromdagen om ett gäng journalister som tog sig an och skrev ut CV:n och personliga brev till en för en hygglig peng. Eftersom jag är en sån som måste testa allt så gick jag på detta och lämnade in mina uppgifter, betalade och hoppades att det inte var en bluff. Men det var äkta! Jag fick ett superproffsigt CV och ett kanonbra personligt brev, som jag kan ha som utgångspunkt i mitt arbetssökande. Så nu ska vi se om det inte bara dräller in intresserade arbetsgivare! Har i alla fall skickat iväg två ansökningar med dessa som underlag. Nu återstår det bara en evig väntan.... Men tid, ja det har jag ju gott om. Eller?! *ler*

Passar på att tipsa alla er andra om denna braiga sida, CV Fabriken. Visst, det är inte billigt, men jag tror att det kan löna sig i längden. I alla fall om man är som jag - lite småkass på att formulera ett kortfattat brev som ändå berättar så mycket som möjligt om det som är viktigt för en arbetsgivare. Brevet gav mig verkligen en spark i arslet, på ren svenska! Nu känner jag mig superladdad att söka nya utmaningar.

Nix pix

Näe, jag hittar inget fel.... Men det såg verkligen konstigt ut. Jag såg även att en del andra sidor såg knepiga ut från jobbet så det är väl nåt där...

Knepigt värre...

Njae... jag tror att jag har gjort något galet någonstans. För Pennies blogg ser ju okej ut härifrån. Men hemma ser ju även min okej ut. Hmmm.... måste klura och testa mera sedan. Vid tillfälle....

Är det bara här?

Hmm... bloggen ser lite konstig ut nu... Vet inte om det beror på att jag sitter på annan plats för tillfället. Jag får kolla ikväll när jag är hemma igen!

Skyltsöndag

Jag hörde på radion nyss att det visst var skyltsöndag igår. Men NÄR blev söndagen FÖRE 1:a advent skyltsöndag undrar jag? Alltså, jag är ju inkörd på att skyltsöndagen infaller den 1:a advent. I min värld funkar det inte annars. Hur ska man minnas nåt annat? Nä, ta tillbaka 1: advent som skyltsöndagen. Det är köpmännens fel att jag blir förvirrad. Det måste vara de som fått det ändrat för att de ska få en till köpvecka. Precis som om vi inte julhandlar ändå så det räcker och blir över. Jag hörde hur mycket vi svenskar handlade för förra året; 50,6 miljarder kronor! Fatta - 50,6 MILJARDER kronor! Det är ju ofattbara siffror.

Fler gratulationer är snart på sin plats

Lillpluppan fyller ju 7 år på onsdag! Snacka om dålig tajming.... Det är skitjobbigt med födelsedagar så här nära jul. Folk frågar om jag är klar med julklapparna än.... vaddå klar med julklapparna?! Jag har ju knappt blivit klar med födelsedagspresenter. Det är ju inte bara pluppan som fyller nu.... flera av henns kompisar är ju också födda nu i november ( vi gick i samma förldragrupp på BVC de flesta ) så det är ju kalas till höger och vänster! Själv ska hon ha ett bowlingkalas för 11 tjejer! Oj, oj, oj.... Nä, men det ska bli kul. Tror jag. Jobbigt, men kul!

Nu vill min söta STORA tjej pilla lite på datorn, och eftersom jag är en snäll mamma så är det väl bäst att jag lämnar plats.

Grattis mor!

Idag skulle min kära mor haft namnsdag! Ett stort grattis sänder jag härmed upp till whereever you are! Grattar även alla er andra Katarinor som lyckats hitta hit!

Puss på er allihopa!

Hmmm... det var värst vad tiden går

Usch och fy vilken dålig bloggare jag är! Alltså,hur kan man som arbetslös ha så lite tid? Eller det har kanske lite att göra med vad man prioriterar förstås. Bloggen är tyvärr inte prio 1. När jag sitter vid datorn är det mest platsannonser och andras bloggar som prioriteras. Ska försöka ändra på det.... För jag skulle så gärna vilja ha en fin och populär blogg. En sån som alla läser. Men jag är ju så kass på att skriva underhållande. Jag ska försöka lära mig. Men så blir jag lite undrande.... vad är det som gören blogg intressant? Jag läser ju andras bloggar.... och de skriver ju egentligen inte om nåt speciellt. Bara om livets vedermödor liksom. Nu är ju frågan, kommer mitt liv vara intressant för andra? Vad i mitt, i mitt tycke,obetydliga liv, är av intresse för övriga världen? (Ja, lite hybris måste man ju få ha! ;-)) Och nu kan jag ju inte fota heller, tills vidare, för det är nåt knas med min kära IXUS. Min present jag köpte till mig själv samma dag jag tog körkort. Den vill inte mer.... Den äter upp mina bilder och pajar minneskorten! Skit, skit, skit! Men eftersom jag varit en snäll mamma, fru, svärmor, you name it, så hoppas jag att tomten kommer med en ny! Helst en digital systemkamera. Så, snälla tomten, om du läser detta vet du exakt vad jag vill ha!

RSS 2.0