Jag kan blogga från jobbet!

Vad coolt! Nu har jag nåt att göra då telefonerna inte ringer.

Ja, det här kommer att gå bra!

Var ju och jobbade idag, på ett nytt ställe, en ny växel. Och det gick ju superbra! Många trevliga männsikor som jobbar där. Fast det var väldigt hög medelålder måste jag säga! Jag tror att de två som sitter i växeln i dag är nog inte långt ifrån pension. Bäst man sköter sina kort väl nu under de här dagarna, så de vet vart de ska vända sig då damerna bestämmer sig för att sluta!! ;-)

Detta blir nog dagens enda inlägg, för nu stundar en behövlig dusch och sedan är det läggdags för mig om jag ska orka vara människa imorgon då den ordinarie personalen drar iväg till Dublin och lämnar mig kvar till mitt öde! Nä, riktigt så illa är det inte. Jag blir inte helt solo i växeln, jag ska få jobba med en annan äldre dam som redan har gått i pension, men som går in och jobbar de här dagarna tillsammans med lilla mig. Så vi ska nog fixa det här!

That's all folks!
image40

Kolla! Ett nytt husdjur?



Den här lilla krabaten dök upp på altanen nyss. Visst är han väl söt??
 

Operationen som kom av sig

Ja, min storstädning kom visst av sig lite nu i och med allt det här som har hänt sedan i måndags morse. Men det ser ju inte ut som en rövarkula här längre i allafall. Och lite skitiga golv (dammsugna dock) och lite dammiga hyllor, vad gör väl det om hundra år? Vi får ta nya tag igen en annan gång! Tvättat har jag i allafall gjort i massor.... inte för att jag tycker att det märks i korgen inne i tvättstugan. Varifrån kommer all denna tvätt? Vem är det som drar ner så mycket? Jag förstår inte det.

image37

Ja, om det ser ut så här i tvättstugan nu och jag talar om att jag har tvättat minst lika mycket redan, då kan ni ju tänka er hur det såg ut innan!

Snabba bud i Mellerud (...eller nåt åt det hållet)

Jamen alltså, hallå här nu! Stopp och belägg! Nu gick allt i en rasande fart. Vad är det som händer? Jag skrev ju om mitt köande i måndags. Igår morse kom det en sk. Platsanvisning från AF, med ett jobb som jag var tvungen att söka (eller ha jävligt god anledning till att inte göra det) för att AF inte ska avanmäla mig till A-kassan. Detta var alltså dagen efter att jag skrivit in mig som arbetssökande!! Ibland är visst riktigt kvicka där på AF!! Men sagt och gjort, jag slängde iväg en ansökan via internet igår på dagen. I morse klockan 08:40 ringer telefonen från arbetsgivaren och frågar om jag är intresserad och när jag i såfall kan börja. -Tja, jag kan väl börja i stort sett nyss sa jag då. -Kanon! får jag till svar. Så imorgonbitti ska jag iväg till ett nytt jobb! Fast nu ska vi inte förhasta oss! Det är ytterst tillfälligt.... Jag ska, som det ser ut just nu, bara jobba fram till tisdag eftermiddag.Sedan vet vi inget mer.... Men jag är inte den som hänger läpp!! Det brukar alltid lösa sig. Blir det inte fortsatt, så dyker det väl upp något annat intressant jobb.

Se livet från den ljusa sidan!

Äntligen min tur....

 image36-  Villket ställe! Jag tror man kan bli tokig som arbetssökande. Helt allvarligt! Jag kom dit idag vid tio för att skriva in mig som arbetssökande igen efter sommarjobbet. Där möts jag en enorm kö av människor. De står utanför dörren till och med! Jaha,är det kö här? tänker jag högt. Nån vitsig person svarar: Nä, vi bara står här för att det är så kul! Ja, ja... det är väl bara att vänta då... Efter fem-tio mnuter tänker jag: -Äh, vad fan, jag går och uträttar lite ärenden, lite snabbt först, så kanske det har mattats av sedan. Kommer tillbaka en halvtimme senare.... Kön är oförändrad! Det var visserligen lite nya ansikten i kön - alltid nåt! ;-) Jaha, då var det bara att stå där då.... och trampa. Efter en halvtimmes stående väntan är det min tur att få prata med en förmedlare. Kanon tänker jag då! Nu kan jag snart dra vidare på stan och leta jackor till kidsen! Men icke - det enda jag fick för att jag köat, var en nummerlapp!!! Eehh.....jaha?! Vad nu då? Jo, varsågod och vänta på en handläggare som ska skriva in dig. Okej, hur länge då? -Tja, det kan nog vara ett par timmars väntetid!! VA???!!! -Ja, det är ju lunch snart och så.... Ja, jag väntar väl då. Är man arbetslös förväntas man ju inte ha något annat liv än till att tillbringa tiden hos AF tydligen. Att man sedan inte får ha barnen på dagis/fritids längre än till 14 när man är arbetslös är det visst ingen som tänker på. Eller att man lagt i parkeringspengar till 12:23, och då tog jag ändå i med tid trodde jag, eftersom jag kom vid tiotiden. Tänkte ju att jag skulle hinna göra det andra också på den tiden. Kl. 10:54 blev min nummerlapp utskriven, klockan 12:09 var det äntligen mitt nummer som ropades upp! Jag fick sitta ner och kvinnan knappade in lite uppgifter och frågade om det var så det var. KLART!! Klockan 12:16 satt jag i bilen igen. Så när man väl kom fram gick det ju superfort!! VAD ÄR DET DÅ SOM TAR SÅDAN TID???? Eller är det bara jag som avklarar mina besök så fort? Vad gör alla andra i så fall? Varför tar det så lång tid för dom och inte för mig?

Och så ska jag gå igenom allt det här igen efter 26 oktober, troligtvis! Jag bävar redan!! Fast då ska jag minsann åka ner när de öppnar och hänga på låset! Jag ska vara FÖRST!! :-)

Hej hopp! Nu är det utfodringsdags....
Ja, lunchen hann jag inte med riktigt heller idag. Eftersom jag var tvungen att hämta kidsen nästan direkt när jag kom hem. Nu få det bli makaroner och köttbullar! Jag har glömt att handla hem något bättre! Vi åt ju köttbullar igår med, fast med potatis och sås då.

Operation storstädning

Japp! Precis det har jag haft för mig idag. Tyvärr bara påbörjat operationen än... Det är ju liksom ett evighetsgöra när barnen är hemma. Man plockar undan och så i ett rum, går vidare till nästa rum och plockar, när man kommer tillbaka till rummet man var i före, ja då ser det nästan lika ut som innan man började städa! Så det är bara att bita ihop, plocka undan ännu en gång och köra igång dammsugaren! DÅ flyr ungarna! Allrahelst Junior, han avskyr dammsugaren. Han håller för öronen och flyr i vild panik (tja, nästan, jag överdrev kanske en aning...)
Jag trodde faktiskt att barnen brukade vänja sig vid "oljud", men Junior hatar allt som låter högt! Oh, han är ju så fascinerard av mopeder och motorcyklar (som vilken annan kille som helst). De är ju SÅÅÅ COOLA. -WOW, titta oppepeden mamma! (oppe(-ykkel)= motorcykel, oppepeden=moped) Men det låter hemskt illa! Allrahelst farbror Tomas, den låter så illa att Junior till och med börjar gråta! Han blir livrädd helt enkelt!

Tänk vad lite kärlek kan göra

Hmm... har den senaste timmen försökt natta mina två små barn. Jäntan gick ju bra. Hon somnade nog omedelbart efter att hon läst saga för lillebror. Men lillebror.... ja, han var som Alfons Åberg. Ni vet i sagan där han inte vill sova, utan kommer på att han glömt att borsta tänderna, sedan är han törstig, spiller ut vatten i sängen, måste kissa (1 ynka droppe), hör monster i garderoben etc. etc. Precis så vad Junior nu. Och så går jag till slut upp och lägger mig en liten stund i hans säng. Då lägger han armen om mig och säger: -TaaTaa, å lott, laalla, åm deh, mollon!
Vilket betyder på vuxenspråk: Natt, natt, Sov gott, Älskar och tycker om dig, Ses imorgon!
Ja, då glömmer man ju allt det där jobbiga som vara bara ½-minuten innan, allt tjat o gnäll. Det är som bortblåst.

God natt pojken min!! Älskar och tycker om dig också! Ses imorgon.

Måste bara visa

Jag hittade ett ganska bra foto på juniorerna (den äldsta vill nog inte att jag lägger ut henne på bild, hon vill nog välja själv och det rättar jag mig efter. Fast för er som är nyfikna kan jag tipsa att gå in på länken här bredvid. Den med texten Pennie-gumman!!)



Visst är de väl för go`!?


Rättvik 070831

  

Så här fint bodde vi i fredags!
Det blev visserligen inte det rum vi trodde att vi skulle bo i men vad gör det när det bara är så här fiiint!!

Tyvärr ville inte minneskortet till kameran vara med under hela kvällen utan kraschade efter en liten stund, så mer kort än så här blev det inte. Eller jo, några till men de är inget bra.

Nu vill ni kanske veta vad den stora överraskningen var??!
Jo, jag bjöd min man på konsert.
Eurpoe i Dalhalla!
Vilken nostalgitripp det var.

Nu är det dags att ta itu med Junior som står här o tjatar...

RSS 2.0