asch....

...nu får det vara. Blogg.se ska ju uppdatera och lägga till lite nya finesser, så jag avvaktar med att krångla till det så mycket nu.
Såg att jag borde städa upp i kodningen.... det är lite tagar som knasar.... inget som märks tror jag men nåt program sa till om att det borde fixas till iaf.

Leker lite igen!

Sitter och leker lite med bloggen... Måste fixa till lite textstilar som jag retat mig på ett tag.... Kanske byter jag bakgrund i samma veva? Skulle vilja ha allt i lila och svart tror jag.....  Får se om jag orkar pula med Photoshop....

Tina & Karin

Vi kan ha en datanördskola någon kväll så ska jag hjälpa er att fixa räknare och kanske styla om era bloggar! :-) Åstminstonne lära er hur ni gör, för jag vet inte om jag vill göra det åt er! Men det är faktiskt inte så svårt. Inte om man kan i alla fall. *fniss*

Nu ska här räknas

Då har jag skaffat mig en räknare till bloggen också. Ska lägga in lite info på startsidan sedan oxå. Så alla får se hur många ni är som läser mitt dravel! ;-) Men just nu är jag nog lite för trött för att fixa och trixa....

Sätter räknaren på 0, så jag börjar räkna från och med NU!


Coolt! Jag kan ju även se vilka som varit och kollat, även om de inte kommenterar! (Det var en loggad redan, när jag tittade) Häftigt! Så "starfighter", jag såg dig nog! *fniss* Kul att du följer min blogg!


 Eller kan det kanske vara så att den som kikade in kom ifrån "starfighter"??? Alltså, från länken på hennes sida?asch, nu blev jag ju osäker... Ja, jag orkar hur som helst inte kolla det nu!

Sjukt jämnt

Hua vad jämnt det är... Spännande... Vilken rysare! Men Tina är ju sååååååååå BRA!! Jag kan inte bestämma mig för vem som är bäst. Eller jo, Tina ROCKAR FETT!!


Oj, oj, oj.....

Snacka om att man hittar roligheter på Tjuvlyssnat.se

Vad sägs om den här?


Buss mellan Luleå - Kalix


Två killar ~17 med bred norrländsk dialekt sitter på bussen och talar världsvant med varandra.


Kille1: Jag bad Anders skaffa sprit åt mig...
Kille2: Vad köpte han då?
Kille1: Jag gav honom tvåhundra kronor. Visste du att man bara får fyra Xider för det? Nästa gång ska jag be någon åka till Finland och handla. Där ska det visst vara billigare.
Kille2: Jo, det är fan dyrt här...


Cred: Jörgen


Snacka om grundlurade grabbar!!

Eller denna?


Lokalbuss, Skellefteå


Tjej 1 ~20: Alltså när jag var i Turkiet använde jag bara lösögonfransar hela tiden. Och vet du, nu tycker jag att mascaran inte biter nåt alls! Fast man sminkar sig så ser man ju helt osminkad ut!
Tjej 2 ~20: Ja, det förstås...
Tjej 1: Och lösnaglar är då det samma.
Tjej 2: Jag har aldrigt provat lösnaglar, är inte det skitjobbigt?
Tjej 1: Nä, bara om man tappar dem i byxorna.


Cred: Kornelia


Final i Let's Dance

Oj, oj, oj, vem ska man heja på då? Jag gillar ju både Tina o Tobias och Annika o Tony. Jag har ju iofs hållit på Tony sedan starten. Eller egentligen redan innan de började. Men Tina dansar ju helt otroligt bra! Och så är hon ju bara såååå charmig! Ja oavsett vem som vinner blir jag nöjd skulle jag tro.

image153

Mätt och trött!

Alltså, shit pommes frites, vad trött jag är! Jag hade skitsvårt att somna igår kväll. Låg och funderade på jobbet, på hur jag skulle kunna möblera inne på mitt rum osv, osv... klockan blev väl runt två innan ögonen slog igen. Så dagen har varit minst sagt ansträngande. Att jag dessutom är proppmätt efter pizzeriabesöket, gör ju inte saken bättre! En tupplur hade inte varit helt fel nu kan jag lova! Men mina småttingar tyckte inte att det var någon bra idé!

Jag fick i alla fall reda på att jag blir inte fattig i april heller! Jag får full lön från Alstom då! Coolt! Då blir jag ju grymt rik! *fniss* Hmm... appropå det... jag har ju inte fått pengar från portvakten denna månad ju... Måste kolla upp det på måndag.

Tänkte att jag skulle ha städat undan lite ifall Tina kommer, men jag fan inte! Sååå hemskt ser det nog inte ut. ;-D

Tjingeling!

Min gulliga make

Har jag världens bästaste karl tro? Igår när jag var på lunch med min nya kollega Dick så var maken och Pluppan nere på stan. När jag sedan mötte upp dom på Söder, hos frissan, så hade maken storhandlat presenter till mig! Jag fick en kjol, kavaj och en top. Tyvärr var både topen och kavajen lite för stora så jag fick åka och byta idag. Nu hade de inte mindre stl. på de grejerna. Men det blev lite annat istället. De hade dessvärre så mycket fint att välja på att jag fick lägga till lite pengar. Jag hade kunnat köpt hur mycket som helst om jag bara haft råd! Det blev två blusar, en stickad jumper, ett par jeans och ett linne. Allt matchar, så jag kan mixa som jag vill. Oh, vad det är roligt att handla när det funkar! Fast jag vet inte om jag törs tala om hur mycket jag fick lägga till, eftersom bara det maken hade betalat var över 3000 spänn!! Han var ju inte till Lindex eller H&M direkt! Nä, fiiiint ska det vara! *fniss* Som tur är shoppar jag så sällan till mig själv så jag har faktiskt inte sååå dåligt samvete för pengarna just nu!

Nyfärgad

Igår min käraste vännina hit för lite färg och slingning. Även jag passade på att lägga i lite mer färg i mitt. Så nu är jag ännu lite rödare! :-) Vad tycks??

 Det är väl helt okej, eller hur!? Syns kanske inte så mycket i webkameran.....

Se upp!!

Håll er inne! Pennie är ute och övningskör nu, för allra första gången. Det blir väl knappast ut i trafiken, men ändå. Spännande att få höra sedan hur det gick för dom.

image151

Full rulle

Hej o hå.... Somnar vi inte ovaggade ikväll, ja då vet inte jag! Allrahelst ungarna bör ju somna hur lätt osm helst. En halv dag i leklandet med massor av spring. Sedan avslutade vi med en lunch på Mc Donald's. Dit tog jag dessvärre inte med mig kameran in. Det hade ju kunnat bli sköna bilder på hungriga trötta barn.... ;-D

     

Det kommer fler bilder bara Blogg.se får lite snurr igen. Det gick lite trögt nu... jag orkade inte vänta. Måste ut o kolla tvättstugan... Det kanske finns en tid där nu?

Skitgrejer!

Fan vad irriterande! Tvättmaskinen vill inte gå igång. Proppen är lite löst i alla fall. Men shit, vad shit det var där!! Nä, det får bli en rust av tvättstugan. Bort med skiten och in med nytt och fräscht! Riva ut allt! Och då menar jag allt! Lägga klinkers på golvet, in med nya fräscha rör, både till vatten och avlopp, kakel på väggarna, ny tvättbänk och så en ny tvättpelare på det! Har sett en så grymt  snygg tvättmaskin...

image147 Dessvärre har de än så länge ingen matchande tumlare.... De har en silverfärgad dock. Den kanske kan passa?
En helvit tvättstuga med svarta detaljer vore väl snyggt?! Ja, men nu blev jag på bättre humör. Då jag fick sitta och drömma mig bort till en fiiiiin tvättstuga. Kanske man kan fixa till så att man får in ett strykbord där inne också? Eller bara lite bättre utrymme för att hänga tvätten? Som det är nu måste vi ju hänga tvätten på en golvställning, som från början fick stå i vardagsrummet. Men sedan vi gjorde om där så flyttade ställningen upp i badrummet ,där den borde stått från början, men det är så trångt där...

Jaahaa

Ja, då sitter jag här i min ensamhet och väntar på att det ska hända nåt. Det liksom bara "dödde" på både radio och telefoner så fort klockan slagit 17:30 Det är ltie tråkigt. Det är alldels knäpptyst här. Bara klockan som tickar.... Och två timmar kvar till "bästaste" kollegan dyker upp. Har vi tur hinner vi snacka lite skit innan jag åker hem. Hon vill säkert prata av sig om gårdagens/nattens händelser. Och jag är ju lite nyfiken på upplösningen! :-) Vad hände sedan.... Pratade de med varandra... Vad kom de fram till?

*puss* på dig! Ses sedan!
//Mia

Vardagen är tillbaka

Japp, nu kör vi så det ryker! Jag var jätteduktig som klev upp halvåtta imorse, med tanke på att jag surrade med Tina på MSN fram till tvåtiden!! Jag måste ju bara vända tillbaka dygnet nu om jag ska orka prestera mitt bästa på nya jobbet. Jag har lite att göra idag också. Ska ringa AF bland annat! Vilken känsla att få tala om att jag inte längre behöver deras tjänster ( som om de hjälpt mig så mycket...??....). Sedan måste jag kolla tvättmaskinen... den bara stannar hela tiden. Tror att det är dags att rensa avloppsröret igen. Det geggar igen ganska fort har jag märkt.  Imorgon blir det nog DjungleCity med kidsen igen. Grannen frågade imorse om vi var intresserade. Och så ska jag ju hinna åka ner till Alstom... hmmm... när ska jag göra det då? Äh, jag hinner kanske göra det med imorgon. För på torsdag tänkte vi ju åka och bada! Eller så åker maken och Pluppan och badar så åker jag till Alstom..... Junior får gå på dagis i sånt fall. Han får åka och bada en annan dag.... Ja, det löser sig nog. Måste väl kolla med maken först om det går bra, så som jag planerat. Jag brukar ju vara duktig på att planera en massa och så funkar det inte i alla fall....

Idag kommer min stora tjej hem igen! Det känns som det var evigheter sedan hon var hemma! Det ska bli skönt att se henne, även om jag kanske inte är hemma just när hon kommer, eftersom jag ska iväg och jobba lite idag.

Nu vill tjejerna låna datorn lite.... de lär väl få det då.... ;-D

Bloggar kanske från jobbet sedan. Bye, bye!

Ännu en härlig dag

Jäklar vilket härligt väder det har varit de senaste två dagarna! Idag var jag faktiskt med ungarna ut en stund. Vi gick till skolan och den yttepyttelilla backen för att åka lite "bob" (när jag var liten och bodde i Sthlm sa vi SnowRacer, för det ju en sådan, men här i Gävle säger man tydligen bob har jag fått lära mig) tillsammans med grannpojken och hans pappa. Hade jag haft ett par täckisar hade jag med all sannolikhet åkt lite jag med. Nu fick jag dock agera uppdragare! Dvs. jag fick gå ner och hämta upp boben efter åken...
Tyvärr tog jag inte med mig kameran idag. Ville inte ha med den i backen, utifallatt...... Är ju lite rädd om den. Hade ju kunnat ta den gamla med mig såklart, om jag tänkt på det! Och som ni märker, gjorde jag inte det! ;-)

Fick ungarna i säng i "normal" tid idag. Fast det är lov så vill jag ha bra tider. Måste försöka komma in i en bra rytm nu när jag ska börja jobba normalt. Ska i och för sig jobba "onormalt" imorgon... men det är lugnt. det är ju ändå bara eftermiddagspass, så jag kan ju komma i säng i skaplig tid. Fast det verkar svårt att ställa om sig. Se på mig nu bara. Klockan är 23:30 och jag är inte det minsta på väg att göra mig redo för natten!

Vet ni vad jag kom på nu?! Jag har ju inte testat att ta datorn med mig upp än! Det måste jag göra! Ska bara borsta gaddarna och rena fejset lite. Ses sedan?

Photoshop-lekstuga

Sitter och laborerar lite med Photshop. Jäklar vad skoj det är. Nu är det ju så mycket nya häftiga grejer som följer med. Vad sägs om detta alster?!

image146

Foto: Mia H

Bokat och betalt

Så, nu har jag hämtat ut biljetterna till den 3 maj. Även tågbiljetterna är nu betalda! Vi tar småttingarna med oss till Stockholm och går på "teater".

image145

Klicka på bilden och läs mer.....


Min kamera!

Svar till Madeleine:

En sådan här kamera är det jag har:



En Pentax K100 D med ett 18-55 objektiv

In memorian

Läste i tidningen imorse, att det idag är ett år sedan som en skolkamrat till mig gick bort. Det fick mig att tänka på att det är så många i min närhet som gått den vägen. Och det är ungefär samma tid på året för alla....
Det är lite konstigt..... Jag tror inte att någon har dött på vintern. Jo, visst dör folk även på vintern, men inte någon jag känner har hittills gjort det. Inte som jag kan minnas i alla fall.

Det är snart 30 år sedan pappa dog. Fatta 30 år!! Det är ju hur länge sedan som helst, men ändå känns det som det var ganska nyligt. Jag minns det så väl, fast jag bara var sju år!

Och hur länge sedan är det mamma gick bort? Ja, det måste vara 16-17 år sedan. Jag har faktiskt förträngt det exakta datumet.  Det känns inte viktigt. Det viktiga är ju att minnas henne levande! Att komma ihåg de lyckliga stunderna. Att göra något bra av det jobbiga. Som att göra hennes födelsedag till en härlig dag till exempel! Jag bestämde mig för att gifta mig på hennes födelsedag för att hylla henne! Och samtidigt få ett positivt minne till den dagen, istället för att sörja och vara ledsen för att hon inte finns!

Både hon och pappa finns ju i mitt hjärta, oavsett vad som händer! De kommer alltid att finnas i min närhet. Jag är övertygad om att de finns "där uppe" och kollar vad jag gör och är stolta över mig och min familj!

R.I.P. you all!

Påskdagen 2008

Ja, det är som sagt rena rama julen mitt i påsken! :-)

image139

   

image143

Påskafton 2008

image138


En bild säger mer än tusen ord!!

Jag längtar

Nu sitter jag och drömmer om jobbet igen. Det ska bli så otroligt kul och spännande att få komma igång där. De (vi!!) håller ju till i alldeles nyrenoverade lokaler och karlar som de är har de ju inte inrett ordentligt än. Jag kommer med all sannolikhet få fria händer ( med begränsade pengar antar jag! ) att fixa och dona så det blir så trevligt som möjligt där. Jag ser redan en massa saker framför mig! Bland annat skulle en sådan där gammal stationsklocka bli superfin där någonstans! Lokalerna är ju inhysta i en gammal byggnad med synliga träbalkar och så. Så det ser ju lite ut som en gammal tågstation. :-)

image137
En sådan här vill jag ha!

Halv snöstorm

Vilken påsk! Det är mer jullikt än påsklikt om man tittar ut genom fönstret. Det snöar för fullt och jag har redan varit ut och skottat två gånger. Men av det syns inget alls! Undrar hur många som kommar att förolyckas i trafiken denna helg? Visst är det väl tragiskt att folk inte klarar av att köra lugnt i rådande väder? Vad är det med folk som har så bråttom att de hellre riskerar sitt eget eller någon annans liv bara för att komma fram så fort som möjligt? Varför ska det vara så svårt att anpassa hastigheten efter väglaget? Och när man vet att detta fenomen dyker upp varje år, varför ger man sig ut på vägarna ö.h.t.? Ta tåget!! Visst, fine, tågen är inte alltid att lita på, men de kör iaf. säkrare! Och miljövänligare!!

Barnfri!!

Yes! Nu kan jag koppla av ordentligt. Småttingarna har gått in till grannen för att leka lite. Det är skönt att ha grannar vägg-i-vägg som har barn i samma ålder. De leker ganska mycket med varandra även fast tjejerna inte är precis jämngamla. Killarna däremot är födda samma år, så de har ju samma intressen. Dvs. bilar, tåg och SPIDERMAN!!

Så nu ska jag kolla på Bygglov i lugn och ro.

Have a nice day!
I'll be back!

Shopping

Sådär, nu har jag fått shoppa loss lite på H&M Online! Det bidde bh:ar och trosor, samt en massa strumpor til mina döttrar, någon tröja och bh+trosor till mig. 1300 spänn försvann i ett nafs! Men Alex får nu 14 par strumpor!! Tror ni hon klarar sig ett tag eller?? Alltså, jag tror på allvar att hon käkar strumpor! För de försvinner spårlöst. Sedan hade Pennie skrivit en låååång önskelista som jag faktiskt tittade på, så hon får totalt fyra grejer från den. Junior och maken, ja, de blir utan denna gång! Nu är det tjejernas tur helt enkelt! :-)

Är du en boknörd????

Jag är tydligen liite nördig.... *fniss*

Trötta barn?

Näää, kanske inte så trötta med tanke på vad klockan är! Adam är fortfarande vaken, men ser lite avslagen ut i soffan där han sitter och kollar på TV. Alex, ja, henne har jag skickat i säng nyligt, då hon hade slocknat i soffan. Förhoppningsvis betyder detta att de sover liiiiiiiiiite längre imorgonbitti! De får jättegärna sova till niodraget! Men det blir väl som vanligt, de vaknar och vill ha upp en redan vid sjutiden! Ååhh, vad inte är sugen på det nu! Jag vill bara sova, sova, sova!! Jag vill föresten ha en ny säng! Jag MÅSTE ha en ny säng! Våran är bara för kass nu! Resårbottnarna har helt klart gjort sitt efter nittonårig tjänst! Jag har ont i ryggen mest varje morgon jag vaknar... nacken krånglar och huvudet bankar till följd av den övriga värken. Allt beror kanske inte på sängen, men det skulle nog helt klart hjälpa lite om vi köpte bättre madrasser! Sedan skulle jag säkert bli ännu bättre om jag gjorde som min kiropraktor tjatar om, att börja träna! Och framförallt stretcha är något han tjatar på mig om... Stretcha ut stjärtmusklerna! Aaamen hallå?! Hur lätt är det då jag är lite för rörlig just där? Alltså, jag känner ju inte att det "drar" då jag för en gångs skull verkligen gör mina övningar! Jag kan ju för fasen vrida och vända på benen runt mig och det drar ändå inte i rumpan så som det ska! Det är ju bara så sjukt! Fast det kanske hjälper ändå? Det kanske inte måste kännas? Har inte tänkt på det.....

Schemalagt livet framöver! :-)

*hahaha* Ja, visst låter det drastiskt?! Men riktigt så illa är det inte. Det handlar om att jag nu har gjort klart ett schema till dagis resp. fritids för hur barnen ska vara där från och med v.14 och fram till hösten igen, då skolorna drar igång! 21 veckor är tidssatta! Ojdå, inte trodde jag att det var sååå länge! Men det har ju droppat in papper från båda ställena att de vill ha in tider för sommarveckorna, så de kan planera verksamheten och när jag ändå skulle fixa det så kunde jag ju likagärna skriva in de tider som jag vet fram till sommaren och då blev det så mycket! ;-) Nu är det ju gjort, så jag slipper faktiskt tänka på det framöver! Det är lite skönt.  Eller inte bara lite skönt, det är VÄLDIGT skönt! Då behöver vi bara ändra någon dag hit eller dit, ifall det dyker upp något "icke-ännu-inplanerade-händelser"!

Nice...very nice....

Ojdå!

Satt och läste i någons blogg om ett årsmöte. Då slog det mig att: - Fan, jag missade vårat årsmöte, här i samfälligheten! Jag som var nominerad till revisor även detta år! Oups! Ja, ja... shit happens you know! Antar att jag blev invald även denna gång, eftersom det inte brukar vara så många andra som är sugna att ta åt sig några styrelseuppdrag. Men åsikter, ja det har de oftast i massor, men aldrig på mötena!! Visst är det väl så typiskt? Gnälla är folk duktiga på, men att själva vara med för att försöka förändra, nä det är för jobbigt! Jag försöker ju i alla fall göra nåt. Även om jag detta år råkade glömma bort mötet! Men det var ju samma dag som mina båda intervjuer så jag hade liksom bara fokus inställt på det just då! :-)

Puss och kram!

Faan vad jag hatar den kommentaren! Och denna; Puss, puss gumman!

Oftast är ju sådan där halvfulla dryga karlar som vräker ur sig detta.

Fast nyss ringde det en som faktiskt var lite rolig ändå...men väldigt onykter såklart! Han kallade mig för Kåldolme...

Lite horoskop

Lejonet

image136
Den här våren går du på djupet. I allt du gör söker du efter en högre mening, och detta påverkar många av dina beslut. Inte minst i kärleksfrågor, där du har en klar tendens att tänka framåt istället för att bara följa hjärtats impulser. Detta gör att de typiska vårkänslorna får mindre att säga till om än vanligt, men det ger dig också möjlighet att utveckla både dig själv och dina relationer. Och visst bjuder våren ändå på fina chanser till mysiga kvällar och ett skönt sexliv. Bästa månaden blir utan tvivel april. Inte bara har du turen på din sida under den månaden utan det handlar också om dina prioriteringar - du låter helt enkelt kärleken gå före många andra saker. Väldigt intensiv månad.


Bästa raggstället: Vid havet
Färger som syns: Gult och grönt

Satsa extra på: Meditation                                                       

Bra dejtdatum: 14/4, 23/4, 28/4, 11/5

Bästa matchningarna: Vädur, Oxe, Vattuman



Hmmm.... kan detta stämma kanske?! ;-)

Seeeg

Fast jag fick längre sovmorgon än Tina, min käraste kollega, så känner jag mig lite trött och seeeeeeeeeeg. Kan ju bero lite på att det inte är så mycket att göra just nu på jobbet. Bilarna rullar visserligen och så, men telefonerna är ganska tysta. Det tokringer ju inte direkt!

Nu går jag och hämtar mig en kopp JAVA! See U all!

Faan vad nice!!

Nu kan jag ju säga det; Faan vad nice!! Det är ju så otroligt JÄVLA NICE!!

Sorry Tina, att jag sviker dig, men jag har lovat att inte släppa taxi helt. Jag kommer att jobba någon helg då och då. Biggan kommer att börja gråta, det är jag övertygad om! ;-) Men du får trösta henne med att jag kommer att titta in emellanåt.

"FAAN VAD NICE"

Livet leker och jag är bara så bäst!!

image135

GLAD PÅSK PÅ ER!!
Jag vet att min påsk kommer att bli UNDERBAR!!

YEEEEESSSSS!!!

Fy fan vad jag är bra!!! Jag fick jobbet!! Jag fick mitt drömjobb!! Hajar ni?? Oh, det är såå stort!! Shit!! Jag fick det!! Hjälp!

Jag börjar alltså på Alstom den 1:a april 2008! Yiippiii!!! En fast tjänst (okej med 6 månaders provanställning först, förstås)! Helt jävla otroligt!

Jag har nu ringt till de andra intresserade och talat om läget. LMV blev väl inte så där superglada direkt, men de förstod ju att jag allra helst ville ha en fast tjänst. Sjöfartsverket hade ju inte bestämt sig, men jag fick de att avslöja åt vart det lutade och jag var fortfarande med i matchen. Det vill säga att jag hade gått vidare till nästa steg. De blev väldigt glada för min skull dock! :-D

Tack för minusgraderna!

Jag är glad för att det äntligen är lite minusgrader igen. Inte för att jag vill ha vinter igen utan för att jag äntligen kan frosta av frysen! Jag lovar att det var välbehövligt! Se bilder:

   

Nu står innehållet i frysen ute på altanen och håller sig fryst någon timme till tills avfrostningen är klar. Jo, även lilla Snövit finns där, nerfryst i sin lilla ask och väntar på att våren ska komma på allvar så hon får komma ner i jorden! :-) Det blev även lite som faktiskt fick åka i soporna. Hittade en burk som var märkt med "Köttgryta 050825". Det kändes inte som om jag skulle vilja tina upp den och smaka! Tror inte att det är någon vidare höjdare!

Fredagsfräckis på en torsdag!!

En liten blyg man kom insmygande i kyrkan efter gudstjänsten och
      ville bikta sig.

      -Det är nämligen så att när min hustru böjde sig fram över frysboxen,
      gled hennes kjol upp. Då brast det för mig. Jag drog upp kjolen, ner
      med trosorna och satte på henne allt jag orkade.

      -Det är ingen synd att ha det trevligt med frun, helt naturligt,
      svarade prästen.

      Gubben tackade och gick lättad därifrån. Efter en stund kom en
      försynt gumma och även hon ville ha syndernas förlåtelse.

      -Jo, igår när jag böjde mig fram över frysboxen kom min gubbe och
      satte på mig. Jag skäms så.

      -Det är inget att skämmas för, svarade prästen. Din man har nyss
      varit här och jag sade att man måste ha trevligt inom äktenskapet.

      -Så då är vi fortfarande välkomna i kyrkan?

      -Javisst, svarade prästen.

      -Det var skönt att höra! sa gumman, för på Willys är vi inte välkomna

Helsingfors?

Min käre bror ringde igår. Det är dags för en syskonträff igen! Det är en Helsingforskryssning på gång i slutet på april. Vi har inte tackat ja än eftersom vi inte vet hur det blir med barnis. Men det löser sig säkert. Det skulle vara sååå kul att få åka iväg på något, utan kidsen! Det är ju inte allt för ofta det blir av. Och sedan att få träffa mina syskon med respektive, samt mina syskons pappa med hans donna, det ska bli riktigt trevligt, ifall det blir av. Vi ses inte så ofta. Det blir väl typ en gång om året. Egentligen är det konstigt att vi inte träffas oftare, för det är ju inte så långt mellan Gävle och Stockholm. Men det blir inte av bara.... jag måste erkänna att jag själv är nog väldigt dålig på att höra av mig. Känner att jag har fullt upp med mitt härhemma liksom. Sedan är jag ju inte uppvuxen så tätt med mina syskon, då de är aningen äldre än mig. De hade andra prioriteringar då jag var liten. Sedan flyttade jag ju hit till Gävle med mamma som tonåring och brydde mig inte nämnvärt om släkten i Stockholm, precis så som tonåringar gör mest! Sedan har det liksom bara flutit på i samma anda även sedan jag vuxit på mig! Jag har varit van att klara mig själv och kan inte komma på att jag känt att jag måste ha en nära relation till mina syskon. De finns där bara.... Det kanske låter konstigt för andra..... Inte vet jag. Men våran familj har väl aldrig varit som "alla andras" heller. Men å andra sidan, hur var egentligen alla andras familjer?? Var de verkligen så perfekta som man tror?? Nä, knappast! Alla familjer har säkert något som är speciellt just för deras familj. Någon egenhet, eller någon "mörk hemlighet" eller nåt! Ingen är ju perfekt! Eller? :-)

Nu svamlade jag ut lite... så bäst jag gör det jag ska; Ta hand om min kalla, blöta dotter som precis kom in! Sedan är det kväller!! :-) Börjar känna tröttheten komma smygande nu. Ha det gott alla!

Dagens andra avklarad!

Vilken pärs! Mycket roliga och underliga frågor har jag fått idag! Jag hoppas att lämnar ett bra intryck även där, på Sjöfartsverket. De verkar vara ett "gött gäng" på lotsstationen! Den enda nackdelen är att det bara är ett vikariat. Fast skulle det bli så att jag får jobbet, är det precis som jag sa under intervjun en enorm erfarenhet att ha med sig i bagaget inför framtida jobbansökningar! Ja, det ska verkligen bli spännande att höra vad som händer härnäst!

Idag har jag även fått svar ifrån några andra arbetsgivare jag sökt tjänster hos. Tyvärr har inte de kommit med positiva besked denna gång. Men vad gör det.... jag har ju en del på G ändå! Jag kan bara inte fatta hur mycket det faktsikt händer runt mig och min person just nu! Det är lite svårt att ta in allt. Det är bara så coolt att det händer just mig!


En avklarad

Phu, nu har jag landat från den absolut viktigaste intervjun jag gjort. Det var en bra intervju och jag hoppas verkligen att jag gjorde ett gott intryck. De sa under intervjun att jag var en väldigt stark kandidat! Det låter ju positivt! Som de såg det hade jag alla de kvaliteter som behövdes för tjänsten. Jag hoppas verkligen att jag kniper 1:a platsen denna gång. Det vore ju bara såååååå bra. Innan månadsslutet ska det vara klart, hoppas de, så att jag (ja, för så måste det ju bara bli, att det blir JAG!) kan börja redan i början på april! Oh, snälla, låt mars ta slut nu! :-)

image131


Och nu ska jag ladda om inför nästa intevju! Hua, det är jobbigt att åka omkring på intervjuer! Det tar lite på psyket. Jag kommer säkerligen vara helt slut ikväll! Men jäklar vad skoj det är att jag plötsligt blivit så populär! Det är helt otroligt vad det händer grejer nu! Måtte det bara ge något långvarigt i slutändan! Visst kan jag ta en massa vik. men drömmen är ju ändå en fast tjänst, det kommer man ju aldrig undan. Vikariat är ju bra för erfarenhetens skull, absolut. Men hur kul är det att flytta på sig precis hela tiden. När man väl blivit varm i kläderna så ska man sluta, nä det är ingen höjdare.

Jag är dock övertygad om att 2008 är MITT ÅR!! Det är i år det händer, de stora förändringarna sker i år! Mitt nya liv startar NU! Ja, det blir hur som helst ett otroligt spännande och händelserikt år, det är jag helt på det klara med!

Nu blir det lite kaffe och kanske något att äta innan jag ger mig av till Bönan och Sjöfartsverket!

Otroligt men sant!

Nu är jag verkligen inne i ett stim! Blev för en stund sedan uppringd av en kvinna på Sjöfartsverket som ville träffa mig för en ev. anställning. Det var så länge sedan jag sökte den tjänsten att jag nästan glömt bort det. Så jag blev verkligen förvånad. Det hade dragit ut på tiden för det var 210 sökande!! Sju av dessa har blivit kallade för intervju och jag är då en av dom! F*n vad jag är bra!! Nu rullar det på.... Men jag har fortfarande Alstom som önskejobb! Det är det jag vill ha allrahelst. Även om jag är jättenöjd med det jag har blivit erbjuden just nu. Det är ju ändå en "fast tjänst" jag vill ha, samt ett som är mer administrativt än växeljobb. Fast det är klart att jag gillar att vara telefonist, annars skulle jag inte varit det så länge som jag varit!

Rätt låt vann?!

Jo, jag tror faktiskt att det är rätt låt som går till Belgrad. Hon kan nog placera sig bra där. Jag gillade även Sibels bidrag. Egentligen var de flesta okej, förutom Christer Sjögrens "I Love Europe"!

Jag är med jobb!!!!

Jiiiha! Jag blev erbjuden ett vik. från 19 maj fram till sista september. Med chans på förlängning årtet ut. Heltid, dagtid med fast månadslön! Det är såååå skönt! Fast jag kan ju inte låta bli att hoppas på det andra jobbet. Det är för det första en tillsvidaretjänst och sedan är det ju inte som telefonist utan som kontorist, med lite mer varierade arbetsuppgifter till följd. Men jag har i alla fall ett vik. på gång!! Oh, vad härligt!!

Bra saker kan faktiskt hända!



Update:

Ojsan! Jag glömde visst, i min iver, att tala om vart! Det är som växeltelefonist på Lantmäteriet!

Nu så!

Nu ringde de från Alstom. Jag är välkommen på onsdag klockan 10! Så håll tummar och tår då!

Ett halvt besked

Har precis pratat med han från Alstom, som jag var till på första intervjun. Jag ringde honom för att höra om han visste vilka som blivit kallade till nästa vecka. Han berättade att de kommer att kalla mig till en träff på onsdag nästa vecka. Han är dock lite besviken på personal för att de inte har ringt till oss kandidater än. Det kommer att bli jag och tre till som får komma på en intervju med personal. Han sa även att vi alla fyra är väldigt bra och att det kommer att bli en hård kamp! Jag hoppas bara att det är jag som vinner den här kampen denna gång! Det var länge sedan jag kände så här inför ett jobb. Jag vill verkligen ha detta! Jag vill inte bara ta ett jobb bara för att det är jobb. Jag vill ju ha ett jobb som jag kan känna att jag vill ha i många år framöver! Så det blir till att plugga på om mig själv nu! Läsa alla tips inför intervjuer som finns! :-)

Sedan har jag även fått lite info ang LMV, den ansvarige har varit på kurs i veckan och kom tillbaka idag. Så vi kommer att få besked, förhoppningsvis innan dagens slut! Den fasta tjänsten är dock tillsatt, men det var ingen överraskning! Det hade snarare varit en större överraskning om den INTE varit tillsatt!

Vad händer?

Varför har de inte hört av sig än? Varken Alstom eller LMV har ringt än. Jag vet ju att Alstom ska ha intervjuer igen den 18:e och 19:e, med personalavdelningen. Jag var ju så säker på att få komma dit. Ja, ja, jag vet att fredagen precis har börjat, men dagarna går ju så fort nuförtiden. De skulle ju höra av sig från båda ställena denna vecka! Hahaha, Hofors skulle ha hört av sig för länge sedan, men de har heller inte hört av sig än. Så där är det säkert inte aktuellt för min del, men man kan ju tycka att de åtminstonne kunde ringa och säga det då! Det var ju de som tog kontakt med mig från allra första början! Sedan att jag nämnde på intervjun att jag allrahelst ville ha ett jobb inne i Gävle kan ju ha gjort att de drog öronen åt sig. Men det borde ju inte hindra dom från att ringa och säga det då!

Nu blir det TV!

Sådär, nu har lillskruttan också gått och lagt sig. Junior var så hängig att han somnade på soffan. Det är värre med Pluppan, hon har ju fått sova länge på mornarna nu när hon varit hemma och imorgon är det skoldags för henne igen. Hon har som sagt lagt sig men det innebär ju inte att hon somnat än! Hon låg och höll på med sina bokmärken nyss, då jag var upp och tittade till henne!
Fast nu ska jag ju kolla på  Private Practice och inte sitta inloggad på bloggen!!

Natti natti!

(Mår lite bättre igen... nu när jag fått "säga" mitt. Fast jag vet att jag verkligen borde säga det oxå!!)

Kram allihopa! 

??? Vart tar alla saker vägen?

Vem äter upp USB-minnena?? Nu har även mitt försvunnit spårlöst. Har visserligen inte frågat mina nära och kära än, om de har sett det.... men jag såg det ju häromdagen bara. Först försvann Stefans för någon månad sedan och ingen har sett det. Det låg på byrån i köket - sedan var det bara BORTA! Då tänkte jag att jag minsann skulle hålla reda på mitt. Jag har haft det jättelänge utan att tappa bort det, men då har det legat i min väska, så jag alltid haft det med mig. Nu skulle jag låna ut det till Stefan för att han skulle kunna spara ner saker från den numer formaterade och icke fungerande stationära datorn. Sådant som han ville ha kvar och föra över till den nya, bärbara datorn. Efter det har jag sett det på bordet i vardagsrummet, det vet jag. Men har jag själv städat bort det? Jag vet faktiskt inte. Helt omöjligt är det inte, med min städiver jag haft några dagar! Jag har säkert lagt det på ett bra ställe, för att det inte ska komma bort. Det är bara det att jag inte minns VART jag kan ha lagt det isåfall!! Hmmm... sådant är så irriterande! Helt klart är ju att BÅDA USB-minnena måste finnas här hemma någonstans! Det gäller bara att finkamma hela huset! Men hur jobbigt är inte det? Fattar ni hur mycket grejer vi har? Oh, vad jag skulle behöva rensa skåp och lådor! KASTA ALLT! Börja om från början! Skapa ett bra sorteringssystem och framförallt FÖRVARINGSSYSTEM!! Samt få alla att lägga tillbaka alla saker på rätt plats! Oh, jag kom på ett ställe jag kan titta på! Måste kolla bokhyllan i lekrummet.... det känns som om jag har ett minne av att jag lagt något långt upp på den hyllan! Spännande!

Jag hittade det!! Fast inte där jag trodde att det var! Det satt kvar i datorn! Stefan hade inte plockat bort det. Phu! Åtminstonne ett återfunnet!

Kommunikationssvårigheter

Ja, jag vet att jag har svårt att prata. Jag har egentligen så mycket jag skulle vilja säga till mina nära och kära, men jag är bara tyst. Varför är det så? Jag önskar verkligen att jag kunde prata om allt med min familj. Att jag verkligen säger ifrån då jag tycker att någon gör fel. Att jag berömmer då de gör något bra. Att jag berättar hur jag faktiskt mår emellanåt. Att jag förklarar varför jag beter mig som jag gör ibland.
Visst kan jag få utbrott på de två små och säga ifrån till dom då de gör fel, men jag måste ju även ge de credit för det de gör bra! Min äldsta och jag, vi pratar nästan aldrig! Jag tror i och för sig att det inte bara beror på mig, för jag gör ju försök ibland, men får man ingen respons så tröttnar man. Jag frågar hur hon mår och så får man bara ett kort svar. Eller så börjar jag försöka förklara om varför jag inte tycker att de ska flytta hemifrån än, då får man bara ett -JAHA, nu orkar jag inte diskutera det här, och så piper hon upp till sitt rum! Hur ska man kunna prata med någon som inte ens är där?
Eller så när jag gör mina tappra försök att berätta något som hänt för maken och så blir man avbruten mitt i en mening bara för att HAN kom på något att berätta. Jag lyssnar alltid! Men jag får sällan själv komma till tals. Och så frågar han varför jag aldrig berättar saker. VARFÖR ska man göra det när ingen verkar lyssna i alla fall??
Men hur ska vi lösa detta? Ska man ha någon form av familjeråd? Vi måste ju börja någonstans.... men jag måste ju säga till först! Att jag tycker att detta är fel. Att vi inte kan fortsätta ha det såhär i all evighet. Då kommer det att gå illa till slut. Det kan inte vara bra att inte prata med varandra om ALLT. Visst, man behöver ju inte precis allt. Men ni fattar grejen? Jag är villig att försöka bara jag får någon form av respons! Prata med mig!! Lyssna på mig!! Ni behöver inte hålla med mig, bara ni lyssnar och låter mig prata till punkt! Inled samtal med mig, få mig att börja prata om jag inte gör det själv! Starta en diskussion med mig! Vi måste hjälpas åt! Jag klarar det inte själv.

Men vaddå 20-40 minuter?

Vad är det för luskamsproffs som beräknar tiden till 20-40 minuter för att gå igenom ett huvud med löss?? Inte tog då bara 40 minuter för mig inte! Tror att det var minst 1½ timme vi höll på. Visserligen var vi tvugna att ta lite bensträckare emellanåt, och på slutet gick det ju lite fortare eftersom man kommit på tekniken. Men jag tror inte att jag kommer att komma under 40 minuter sedan heller. Hoppas kan man ju alltid göra, eftersom vi måste fortsätta kamma i minst två veckor till! Varje dag!!! Men en gång om dagen måste ju räcka??
Och inte är det så rofyllt som det ser ut i denna instruktionsfilm heller!

Superkvinnan!

Haahhaa! Känner mig lite duktig faktiskt! Så lite superwoman är jag nog ändå. :-) Det är nämligen tomt i tvättstugan! Japp, HELT tomt! På tvätt alltså, allt annat finns ju kvar där inne. Jag är inte övernaturlig liksom. Jag har till och med tvättat lammfällen som legat längst ner i tvättkorgen i evigheter (eftersom ingen använder den längre)- Och alla sängkläder är vikta och inlagda snyggt i linneskåpet! Och det är fortfarande relativt städat här hemma. Fast båda barnen är hemma..... men det kan ju bero på att de är för dåliga för att orka röja omkring en massa.

Avlusning pågår!

Alltså, är det inte nog med att Pluppan varit sjuk i över en vecka? Igår hittade jag löss på henne också! Och hur lätt är det att luskamma någon som inte vill borsta håret som vanligt? Och hur lätt är det att luskamma sig själv? Hittade dock inga lusar på mig själv. Killarna i familjen verkar också ha klarat sig. Men jag fick ju fara iväg i ett jehu igår och köpa en ny luskam och lusmedel. Så blev man genast 400 spänn fattigare! Visserligen ska man inte behöva lusmedel med den här kammen jag köpte (bara kammen kostade 330 kr!!!) utan det ska räcka att kamma ofta med den så ska både löss och ägg följa med. Men eftersom hon är lite kinkig min lilla tös så kör jag med båda. Har fått henne att gå med på att vi ska luskamma oftare, även då vi inte misstänker löss, för att vara lite förebyggande! Hon hatar verkligen löss! Oh, nu börjar det klia igen!! Shit! Gör det det på er med nu? *fniss*

Och som om inte detta var nog är ju Junior sjuk dessutom! Han har feber och ont i magen! Åh, det är så härligt med barn! Nu vill jag att alla ska vara friska igen och lusfria!!
image130
Aningens förstorad lus! Men så här ser de ut!! Mysiga va?! NOT!!

Superpinglan är hemma nu ;-)

Toppenhumöret tycks hålla i sig. Nu är jag visserligen lite trött, men fortfarande på gott humör. Och jag är så nöjd med mig själv, för jag har (tillsammans med maken) kommit på f*n det ska vara i bokslutet för att få det rätt med "årets vinst/förlust" till "eget kapital". Jag borde ju egentligen kunna det utan att behöva klura så hemskt som jag gjort nu. Men håller man inte bokföringen aktiv i huvudet så glömmer man tyvärr bort, även om jag kan själva principen, så försvinner detaljerna. Sedan gör ju inte maken det lättare heller då han kommer med sina förslag på hur det kanske ska vara, han som inte kan bokföring alls, mitt i när jag kommit på något "avgörande". Då tappar jag bort mig och får börja om från början. Men nu är det rätt och riktigt och alla siffror står på rätt plats (hoppas och tror jag iaf). Nu så här i efterhand tror jag att vi gjorde rätt från allra första början, bara det att han skulle krångla till det med saldobalanslistan.....

Skulle ju ha varit på telefonistmöte idag var det tänkt. Men eftersom jag inte visste det i tid (fick reda på det idag!) så hann jag inte riktigt med det. Kanske hade jag hunnit om inte vi fastnat i bokföringen... Kände att bokföringen fick gå före nu, så det blir klart någongång, så vi kan göra bokslut för 2007. Antar att det är ungefär lika på alla telefonistmöten - det blir mest en massa prat om allt och ingenting och ingen säger nåt superviktigt! Ja, Tina får ge mig en update senare! Hmm... förs det protokoll på dessa möten? Kan man läsa föregående mötens protokoll tro?

Snart halvtid!

Nu är det bara 4 timmar och 20 minuter kvar här. Och än så länge är jag fortfarande pigg! Det kommer väl ikväll antar jag... Men jag får ju inte missa House ikväll! Det är tydligen spännande värre. Han har blivit tagen av farbror polisen hörde jag. Missade ju förra avsnittet, eftersom jag somnade! Eller jobbade jag? Nä, jag sov. Hade ju jobbat på dagen...

Morgonpigga?

Godmorgon på er allihopa! Tänk att jag är uppe och på jobbet redan! Det var år och dar sedan jag började klockan 6 på morgonen! Men peppar, peppar, än så länge är jag pigg och alert. Synd bara att det är så tråkigt att sitta här alldeles solo. Bilarna har ju att göra, inte mycket, men de sitter inte här och häckar tråkigt nog. Ibland då man jobbar nätter kan det vara skönt att de INTE är här, för då är man trött och grymt osocial. Nu är jag däremot pigg och känner mig väldigt social! :-)

GRATTIS BROR!!

Shit, shit, shit! Jäklars!! Jag har ju glömt bort att ringa min käre bror! Han fyller ju 48 år idag! Ett supergrattis till honom! Han leve, hipp, hipp, HURRA!!

image129

En bra helg

Vilken helg jag har haft. Det har visserligen inte hänt så mycket. Pluppan har varit sjuk, eller ja, hon är ju fortfarande sjuk, så vi har mest varit hemma. Men jag har fått mycket gjort ändå. Nedervåningen är fortfarande städad! Ja, det är otroligt, men sant!! Jag dammsög till och med ytterligare en gång idag! Och jag har tvättat flera maskiner, Här hemma blev det. Vi har ju faktiskt tumlare inne så en del grejer åkte in där. Så mycket tvätt är redan instoppad i sina lådor och skåp, Det känns skönt. Jag har till och med, hör och häpna, sorterat lite inne i linneskåpet!! Det var en enda salig röra innan. Lakan och handdukar trängdes om vartannat på samma hylla. Ja, att man överhuvudtaget hittade nåt där var ju ett under! Nu ligger de åtminstonne på varsinna hyllor, Borde väl sortera bättre och kasta en hel del som ligger där, men det får bli en annan gång.
Sedan kom jag på världens smartaste inredningslösning till trappen idag! Mitt i tvättandet kom det bara till mig som en blixt från en klar himmel liksom! Jag har ju velat bygga som en skrubb under trappen för att få lite mer förrådsutymme, samt för att dölja det som står/ligger där nu. Så kom jag på den oerhört briljanta idéen att sätta upp skjutdörrar framför trappan! Alltså även så att man kan dölja själva trappan upp också. Då får man en enhetligare hall först och främst, man döljer bråten under trappen, samt ljudisolerar (eftersom vi inte har några dörrar nere i vardagsrum och kök) så det blir tyst på övervåningen om man har TV:n på eller så här nere. Eller omvänt om man så vill, när ungarna senare är uppe och röjer i sina rum! Till och med maken tyckte att det var en toppegrej jag kom på där. Ja, den var så bra att jag kom av mig alldeles då jag faktiskt var på väg upp med lite ren tvätt när blixten slog ner i mig! :-) Den blev stående i trappen en stund till tills jag komihåg vad det var jag gjorde. Ni som känner mig vet ju att jag kan vara lite disträ så där ibland! :-)

Nu har jag även hunnit gosa riktigt ordentligt med båda mina små! De har legat på varsin sida om mig i soffan och bara varit. Så otroligt mysigt. Tänk om man bara kunde ha det så lite oftare. Tyvärr är de sällan så snälla med varandra att det funkar. De brukar allt som oftast bli osams om något när man vill ha en lugn stund ihop. Det är väl lite som det ska vara då det gäller syskon som båda kräver en hel del uppmärksamhet från sina föräldrar. Om de bara förstod att de skulle få mer tid och uppmärksamhet om de höll sams så som de gjorde ikväll! Vilka underbara kvällar vi skulle ha då! :-)

Oh vad det är härligt att leva! Jag känner mig verkligen på toppenhumör! Hmm.... jag tror mig ana vad det kan bero på.... och det har inte med kvällens gos att göra, även om det självklart bidragit till ytterligare "good mood-feelings". Nä, det är snarare gårdagens gos med maken! :-)

Lite rikare

Lättförtjänta 500 kr! Då var det gjort. Det tog bara en och en halv timme att gå igenom Samfällighetens räkenskaper. Så nu är det bara revisionsberättelsen kvar. Och det är ju inte så märkvärdigt som  det låter. Allt kan man ju läsa om på nätet numera! :-) Jag hittade flera sidor med tips vad som ska stå i en sådan, så det var lätt att komma på en egen. Ska bara installera skrivaren till denna datorn och skriva ut en kopia och visa den förre revisorn, han har koll på hur den ska se ut hoppas jag! Han skulle egentligen varit med idag, men han var visst sjuk han med. Jag blev lite skraj först och tänkte att hur f*n ska vi klara detta utan honom, men det gick ju bra. Han och jag gjorde ju detta tillsammans förra året, så det var ju inte min första gång. Men man blir ju alltid lite osäker när man gör något alldeles själv för första gången så där. Nu är det dock ett helt år kvar till nästa gång. Förutsatt att jag blir invald igen då såklart. Jag är i allafall nominerad så..... De är ju lite bekväma i denna förening så ingen annan vill ju ta åt sig detta "ärofyllda" uppdrag! Jag ser det som en bra merit! Det ser bra ut i mitt CV med ett styrelseuppdrag! Det visar på lite ansvar, även om detta är ett av de lättaste uppgifterna i en styrelse.

Revisorn, ja, det är jag det!

Sitter och fördriver tiden liten fram till tre, då mina kära styrelsekollegor kommer. Vi är revisorer i styrelsen (i samfälligheten där vi bor). Vi ska gå igenom bokföringen. Kolla så att alla siffror är på plats, på rätt konton och så.

Städdag

Japp! Idag har det städats minsann! Även om det bara varit det värsta som har blivit gjort så är det mycket trevligare här nu än tidigare i veckan. Det har ju sett ut som om en bomb slagit ner eller nåt! Jag fattar inte hur det kan bli så stökigt och ostädat på en gång! Det kan inte varit mitt stök iaf, för jag har ju knappt varit hemma. När jag väl har varit hemma så har jag ju bara lagat mat (efter att fått röjt fram en diskbänk först!) och sedan däckat på soffan! Nu är det undanplockat på borden i vardagsrummet och köksbordet syns någorlunda under alla pappershögar och annat skit, dammråttorna har rymt hemifrån, eller så flyttade de bara upp till övervåningen! skulle kanske behöva ta en svängom med moppen oxå, men just nu orkar jag inte. Har lovat kidsen att vi ska åka och köpa lite gotta sedan, när jag är klar här, med bloggandet. :-) Jag kanske skulle masa mig ut i tvättstugan och kolla om det är ledigt där, så jag blir av med all tvätt?! Ja, vi får se... ska kolla hur mycket tvätt det faktiskt ligger inne i våran egen tvättstuga först. Det kanske inte är så mycket som det verkar vid en första anblick?

Nä, nu åker vi och köper godis!! Orkar inte höra tjatet längre!! *hehehe* (För jag själv är ju inget sugen på godis?!!) 


Är jag en pensionär eller vad?

Shit, det måste ju vara nåt allvarligt fel på mig! Den här veckan har tagit hårt på mig tror jag bestämt. Igår slocknade jag före 20:00!! Först i soffan, sedan vaknade jag till bara för att bli komenderad upp i sängen, med order om att inte börja titta på TV:n. Jag gjorde ju inte riktigt som jag blev tillsagd. (Någon som blir förvånad?) Men det spelade visst inte så stor roll. Skulle zappa lite.... somnade visst mitt i zappandet! ;-D Så jag var helt borta igår med andra ord! Kan ju ha lite influensa i kroppen som väntar på att få bryta ut... Maken och Pluppan har ju legat i veckan. Igår hade lilla fröken 39,6 grader i temp!! Shit, en annan skulle ju ha däckat för mindre! Idag är hon piggare. Det märks om inte annat för att hon nu är rastlös!! Är hon sjuk så klarar hon ju av att "ha tråkigt" och det gör hon inte när hon är piggare! Nu börjas det tjatas om att det är så tråkigt, har inget att göra etc. Det gör mig tokig! Hon kan inte aktivera sig själv ett dugg! Brorsan är bättre på det. Han leker med sina bilar och röjer runt och gör en tokig på grund av det! *fniss*

Abstinens!

Ahmen shit vilken abstinens man får när man sitter på jobbet, har inget att göra och så kan jag INTE blogga!! När jag väl kommer hem så har jag ju häcken full, plus att jag glömt bort det mesta jag velat blogga om under dagen! Man läser ju en hel del på nätet nu när det inte finns nåt annat att göra i växeln. Fast idag gick ju dagen ganska fort iaf, eftersom jag var iväg en timme, eller en och en halv blev nog till och med!
Jag hittade en blogg som jag kunde läsa från jobbet som jag gillade. Jag gillar hennes sätt att skriva på. Man har lätt att känna igen sig! Sedan gillar jag det mesta som står just där på "Allt om barn-sidan".

Nu ska jag ta tag i det som fyller min häck efter jobbet! Det vill säga mina barn! Har en son som vill sitta i mitt knä nu. Det funkar inte att blogga samtidigt då! Tyvärr! Kanske kommer jag tillbaka när kidsen lagt sig. Mannen är sjuk idag så det är lugnt på nedervåningen efter nattning av barnen! :-)

Annorlunda upplägg

Ja, dagens intervju var lite annorlunda måste jag säga. Eftersom de så gärna ville träffa mig denna vecka och jag jobbar 7-15 så löste vi det med en lunchintervju! De bjöd på en riktigt god sallad med kräftsjtärtar! Så i och med att vi åt samtidigt blev intervjun ganska avslappnad. Skönt. Det verkar vara ett okej ställe att jobba på, även om jag allrahelst vill jobba mer administrativt. Jag tror säkert att jag skulle trivas om jag fick detta växeljobb, det är inte det. Men det vore kul att få byta bransch ett tag! (hmmm... hur jag än stavar branch, bransch, bransh, så ser det helt fel ut!!)

Tänkte inte på det....

Skulle ha bloggat en massa från jobbet idag tänkte jag. Men det hinner jag inte med riktigt. Det ringer för fulla muggar. Tänkte ju inte på att det är en löningshelg. Hur kunde jag glömma det? Inte är det de roligaste att jobba med heller......  Och folk är ju sååååå f'cking full och dryg! Jag vill bara hem nu!! Och nu stänger krogarna. Fick precis höra att det saknas 13-14 bilar dessutom! Låter det som en hit??? Näe. Men nu är det bara drygt 1½ timme kvar! Fy f*n vad skönt.
Och inte var det jag som svarade när godbiten ringde heller! Hon var visst riktigt på G! ;-D Nattinatti på dig!

Nu ska jag väl ta och svara lite igen kanske. (Eller varför ska jag göra det när ingen annan gör det??)

Mia RULES!!

Hahahaha.....

Men jag måste helt klart vara inne i ett bra flyt nu! Blev uppringd av en tredje blivande (?) arbetsgivare igår! Ska på intervju på onsdag. (Ja, Helen, vi ska till samma ställe! Hörde att du ska dit på torsdag) Detta gör att jag känner mig grymt positiv inför framtiden! Jag kommer att få ett jobb detta år, det är jag säker på nu! Förhoppningsvis redan innan sommaren. Även om det innebär att jag inte får någon sommarsemester denna sommar heller. Men det tar jag isåfall. Ett jobb är i nuläget värt mer än några få regniga semesterveckor! Det blir dock ännu en tråkig sommar för barnen. Ja, vi får väl försöka lösa det med. De kanske kan åka bort med farmor och farfar något? Eller med syrran?

Jag var så positiv igår att inte ens en trotsig treåring kunde få mig att tappa humöret! Försökte få honom i badet. Men det var ju ett riktigt hästjobb! När jag äntligen, med en himlans massa lirkande, fått honom i badet, var det ju ett ännu större problem kvar. Jag skulle få honom att tvätta håret! Alltså, det måste ha något att göra med åldern.... Pluppan var likadan i den åldern nämligen. Det var störtomöjligt att få henne att tvätta håret. Nu är Junior precis lika, fast han tidigare inte alls visat sådana tendenser! Det har fram till för några månader sedan varit hur lätt som helst att tvätta håret på honom. Igår lirkade och lockade jag med allt tror jag. Jag lovade popcorn efter badet om han gjorde som mamma sa.... men nä, inte tvätta håret mamma..... Jag hotade! Näha, inte det heller. Jag skojade och larvade mig i största allmänhet, men icke! Till slutt kom vi överens om att jag skulle tvätta håret på honom oavsett vad han sa. Och jag skulle göra det försiktigt om han bara lät mig. Det funkade, men hela jag blev blöt och det tog väl en sisådär tjugo minuter att blöta, schamponera och skölja ur! Men nu är han ren och fin! ;-D Eller han var tills han ätit frukost vill säga! :-) Han är otrolig på att skita ner sig när han äter! Men han är även duktig på att gå och tvätta sig efteråt. Det behöver man faktiskt sällan tjata om!

RSS 2.0