Kalasväder!

Vilken toppenförmiddag det var idag! Härlig vinterdag med några få minusgrader och strålande sol. Efter att jag lämnat på dagis tog jag kameran med mig på en morgonpromenad i solskenet. Det blev en del fina bilder. Tyvärr har jag de inte med mig nu till jobbet. Jag får lägga in lite sedan.
Efter promenaden fick jag lite energi att städa också. Det var ju bra. Nu är vardagsrummet rent och fint. Eller ja, det var i alla fall innan jag åkte till jobbet! :-) Hallen fick jag någorlunda klart, liksom köket. Där är det bara golven kvar och lite småplock. Skönt att jag äntligen fått tummen ur!! :-)

Nu börjas det

Nu så kommer vårsäsongen på TV! Idag är det Room Service som har premiär - det får jag inte missa! Nästa vecka drar House igång och även Grays tror jag! Oj,oj... Sedan dröjer det fram till sommaren innan nästa favorit kommer insusande; Morden i Midsommer
Oh, jag längtar redan!! ;-) Fast om man kollar ut nu så känns det som en evighet kvar till sommar,för idag kom det snö igen! Det knarrar härligt under fötterna,men det känns ändå som det är för sent för snö nu. Detta borde varit här för länge sedan och på väg bort liksom!

Nä, nu är det kaffe hos Mickis som gäller! Syns sedan,kanske?!

*Kram* på er allihopa!

Experimentet del 1

Hejsan hoppsan! Kommer ni ihåg mina penséer som jag knäppte kort på i oktober (tror det var i oktober iaf) De blommade väldigt långt in på hösten i alla fall. De gav även lite frökapslar som jag sparade och torkade och för ca en vecka sedan sådde jag några av dom för att se om det kunde bli nåt. Och titta på bilderna! De har börjat gro! Så nu tänkte jag att ni ska få följa min sådd och se om det blir lika fina pensér som de var i höstas! Jag gjorde ett försök förra våren att så lavendel, men det blev inte så lyckat tyvärr. Jag fick de att gro men sedan bev det just inte så mycket mer. Så det bidde till att köpa färdiga plantor istället! ;-) Förhoppningsvis lyckas jag bättre med dessa!

image120 
Ser ni den lilla gröna pricken till vänster, lite i mitten? Det är en blivande pensée! :-)

image121 
Här syns det lite bättre! :-)

Haha! Jag kan ju inte skillnad på vänster och höger heller!! Jag menade ju att den gröna pricken syns till höger!!

Bloggtorka!

Japp, det är vad jag lider av just nu! Hade så mycket kul att skriva häromdagen, eller igår faktiskt, men som vanligt med mitt superminne (som inte har med åldern att göra) så föll det bort eftersom jag inte hade tillgång till datorn på en gång med detsamma! :-) Man kanske ska göra som en författare gör, springa omkring med ett anteckningsblock i fickan hela tiden. Så man kan anteckna när det dyker upp nåt man tänker: -Åh, det här måste jag skriva i bloggen sedan!

Helgen har vait väldigt lugn. Jag jobbade ju några timmar igår, sedan var det TV och godnatt! Trött som en.. ja, jag vet inte vad, var jag imorse när Junior ville kliva upp halv sju! Efter lite övertalning gick han o syrran i största syrrans rum för lite TV-tittande, så jag fick ligga till halv nio i alla fall. Sedan satte vi lite fart. Det var öppet hus i bordtennislokalen för de i Pluppans ålder, så vi dit en sväng. Hon vill ju börja spela, precis som pappa såklart! :-)  Som tur var kommer de att starta en ny grupp för dessa på torsdagar, så då krockar det inte med varken fotboll eller dans! Sedan bar det av till dansen. Junior blev väl lite rastlös där, för han blev skitjobbig efter en stund. Det märks att det är treårstrots på gång där nu. Allt man säger till honom rinner av som vatten på en gås. Det spelar ingen roll hur arg man än blir - han bara skrattar åt en. Man kan ju bli vansinnig för mindre! Fast jag vet ju att det kommer att gå över. Det är bara så drygt medan det pågår!

Nähä, nu ska jag försöka få dansösen och somna!

See you all later!

Lönedag!

Och det märktes på ICA Maxi kan jag tala om, fast vi var där mitt på dagen... Men vi fick lite handlat iaf. Fast jag glömde ju läsken till "fredagmyset"! Men det gick bra med saft sa barnen! :-) De är snälla dom! (Ibland... *fniss*)

Egentligen tänkte jag inte skriva nåt nytt inlägg just nu, utan bara svara lite på kommentarerna.... Men så när jag loggat in så undrade jag vad jag gjorde här, så då började jag skriva. Känner mig lite smått förvirrad... lite disträ liksom. Det kan INTE bero på åldern! Nä, nä, inte en chans! *hehe* Jag som är SÅÅÅ ung och fräsch... (hemmm)

image119


Pennie-gumman: Varför vi inte äter sådan där mat när du är hemma är nog för att jag fått för mig att det bara är jag o Stefan som tycker om det! Och visst kan du få en liiiiiten påse bullar! :-)

Busiga barn

Shit! Min lillkille har då en massa hyss för sig märker jag. Jag har ju berättat om hans brandmanslekar inne på toa. Nu luktade misstänkt på toan uppe för några dagar sedan,så jag tog fram skurtrasan och började sanera. Men så har det ändå inte försvunnit, stanken alltså! Jag kunde inte fatta vart det kom ifrån heller. Tänkte att det kanske runnit in under själva toan, så nu ikväll tog jag duschslangen och spolade av hela golvet. När jag flyttade på baljan med badleksaker så märkte jag varifrån stanken kom. Han måste ha pinkat i baljan med alla leksakerna i såklart! Fräscht va?! Nä, skulle inte tro det! Nu är hälften kastat och resten står i diskmaskinen!! Inte hade tjejerna sådana där grejer för sig heller! Är killar så här? Hjälp, o hjälp! ;-D

Äh, det är kul när det händer saker, men ibland önskar man ju att det var lite mindre hyss!

Nu är de i alla fall nattade för idag. Fast de har ont i magen, de måste kissa, dricka vatten, bli omstoppade igen osv. osv. ..... Rena rama Alfons Åberg är det de flesta kvällarna här. Det är bara monstren i garderoben som saknas! ;-) Inte undra på att man själv är slut när de äntligen somnat!

Bullmamma

Hejsan hoppsan! Fick för mig att baka bullar med barnen idag efter att jag hämtat dom från skola och dagis. Och det blev visst lite mer än jag trodde. 90 st vaniljbullar och fyra kanellängder blev det. Trodde det skulle bli runt 100 vanliga bullar bara... Så kan det gå! Nu är hela frysen full i bulla i alla fall....

   
Syrran valde att gå till en kompis så hon är tyvärr inte med!

Mystiska saker

Nu ska jag berätta om något jag funderat på länge....
Det är en sifferkombination som liksom förföljer mig. 19 41. Nästan dagligen, utan att jag vet om det eller tänker på det så när jag tittar på klockan så visar den just 19:41! Vårat telefonnummer börjar dessutom på just dessa siffror. Undrar om det betyder något? Varför är det så här? Borde kanske spela på dessa siffror i nåt lotteri. Det kanske är det som menas? Det är kanske mina tursiffror? För inga andra verkar ju vara det så... ;-) Är det fler som har nåt sånt här skumt för sig? Hmmm.... man kanske skulle ta och fråga någon sådan synsk person eller nåt? Eller anmäla sig till "Det okända" på TV4+!! *fniss*
Tror ni på övernaturliga saker?

När man har tråkigt

Kan man alltid roa sig med att göra sådant här, som jag har gjort! :-) Ja, jag är knäpp, jag vet det!! Sådan är jag....  Men det är alltid kul med lite uppskattning. Ger man så får man! ;-D


Ja, jag är ett stort fan av Katerinas blogg! Kan inte låta bli läsa den. Jag läser den flera gånger om dagen, om tillfälle ges! Har den till och med som startsida i explorer här hemma! ;-) Då kan jag liksom inte missa nåt...

Samtal från skolan

Igår förmiddag ringde pluppans fröken och talade om att pluppan hade gjort illa sig! Shit! Det var min första tanke. Nu måste vi åka till sjukhuset... Men nejdå,så allvarligt var det inte. Hon hade "bara" slagit upp en pinne mellan framtänderna så hon var lite svullen och öm. Jag sa att jag kunde komma till skolan, efterson fröken sa att hon var så ledsen (pluppan alltså). Så jag gick dit. Och insåg senare att det hade jag inte behövt.... hade hon bara varit kvar på skolan några minuter till så hade hon glömt bort det. För det var vad som hände när vi kom hem! ;-)

Men eftersom det inte var några andra barn hemma än så gjorde vi detta:
   
Yes! Vi bakade småkakor!! Jättegoda dessutom!

Mumsig mat kanske?!

Entrecote med fyllda paprikor åt vi härom dagen.

Kollade på Jamie Olivers program tidigare i veckan och såg när han fyllde paprikor med tomater och vitlök och så var det något mer. Jag mindes inte allt då jag själv skulle göra det så jag improviserade lite.

Det blev delade körsbärstomater, hackad vitlök, hackade chilifrukter, färska champinjoner, hackad, färsk timjan,salt, peppar och lite olivolja. Detta blande jag i en skål och sedan fylldes paprikahalvorna med röran. In i ugnen på ca 200 grader, första kvarten med folie, sedan ca en kvart till utan folie för att få lite färg.
Serverades med en ordinär entrecote och en klick keso med "grillad paprika-smak". Supergott!!

image112

Här igen!

Ja, jag vet.... Det var några dagar sedan. Men jag har liksom inte haft någon lust att skriva. Sedan de få gånger jag har haft lust så har datorn bara bråkat. Vi måste göra något åt den NU!! Eller sedan i alla fall. Inte precis just NU.

Tina har verkligen tagit sitt bloggande på allvar tror jag! Hon skriver massor. Bra gjort för en "newbie". Jag tycker i alla fall hon skriver bra om sig och sin prins Holman. Men vad är Holman för ett namn egentligen? Hur kom ni på det? Fast jag inte träffat honom så tycker jag ändå att han passar att heta så trots allt! :-) Han verkar vara en riktig goding! En sådan hund som jag skulle vilja ha om jag skaffade någon mer. Men det gör jag nog aldrig. Jag gillar hundar det gör jag, men jag orkar nog inte med det ansvar som följer med en hund. Vi provade ju en gång. Världens finaste Diana, en urgullig Dobermann. Lite lönnfet och paj rygg dock! Men det var inte vårat fel. Vi tog över henne genom Djurens Vänner. Så vi fick börja med att banta ner henne ganska rejält! Ryggproblemen visste vi inte om förrän hon blev dålig. De berodde troligtvis på för hög belastning, pga. vikten. Tyvärr fick vi inte ha henne så länge... vi tog bort henne våren 99 efter att hon mer eller mindre kolapsat på hallgolvet. Benen bar henne inte helt enkelt. Felet i ryggen gjorde att hennes ben inte hängde med som hon ville. Tyvärr var det inget vetrinären kunde göra. De kunde bara ge henne smärtstillande... och det kändes inte bra att låta henne leva så. Gå på smärtstillande resten av livet och aldrig bli bra, utan bara succesivt sämre. Nej, hon har det bättre nu!

image111
Ungefär så här såg hon ut, våran Diana


Clownen Adam

image110
Testar syrrans badmössa!

Stora aktivitetsdagen

Imorse var vi uppe någorlunda tidigt. Det var ju både dans och fotboll. Maken och junior blev avsläppta utanför gympasalen, medan jag och pluppan for ner på stan, till Uddans. På dansen träffade vi bekanta, vilket nog var bra för pluppans del, då det visade sig att vi föräldrar inte fick följa med in i studion! Vi fick snällt vänta i receptionen och tjattra med varandra och dricka kaffe! :-) De sista 4-5 minuterna av lektionen fick vi komma in och se de steg hade hunnit lära sig. Otroligt vad duktiga ungarna är! Så bra på bara en halvtimme, 40minuter. Ja, eftersom vi inte fick vara med så mycket blev det inte speciellt mycket kort knäppta heller! Jag hamnade lite tokigt då vi komma in och kika så de kort som blev är inte super direkt!

image109

Juniors fotbollsträning var tydligen ingen hit! Han var med på uppvärmningen, sedan stod han och passade med pappa i 50 minuter! Så han fortsätter nog inte. Vi får prova igen nästa år tror jag. För passa med pappa kan han ju lika gärna göra hemma. Sedan krockar det med dansen ändå. Det var inte så många "knattar" som tränade så de har slagit ihop träningstiden med de lite större killarna så då blev det klockan 11 ändå.

Nu längtar jag bara till imorgon så jag får en hel dag bara för mig själv och städningen! Hmmm..städa låter ju inte så värst lockande men det bara måste göras NU!! Har påbörjat lite plockning redan så det inte är så mycket sådant imorgon. Jag hoppas jag bara kan dammsuga, damma och torka golven då! För då går det ju ganska fort ändå...

Singapore

Oh, vad avis jag är nu! Brodern har nu varit till Singapore enligt rapport från Resedagboken (se gärna länken till höger: 50-taggarnas resa). Nu har de dragit vidare till mitt favoritland Australien! Jag vill verkligen se Australien innan jag dör! Det har varit mitt drömresmål i alla tider. Jag vet inte varför jag så gärna vill dit.... det bra är så. Det kan bero på att det är landet "down under" som de säger eller så är det för att jag fått för mig att folk där bara är såååå mysiga! :-)

OM ni kikar in i deras resedagbok och är nyfikna på vem av dom som är min käre bror, kan jag tala om att det är Tomas och han är den brunaste av dom! :-) Han måsteha fuskat redan innan denna resa. Antingen med solarium eller så har de varit iväg någon annanstans tidigare. Jag vet att de gillar Thailand...kan hända att de kanske firade jul där eller nåt... Mina syskons far har ju lägenhet där...

Nä, nu ska jag mysa lite i soffan. Kanske rent av sova lite... Är lite seg.

Lite lullig tror jag....

Haha! En öl var visst för mycket för mig idag känner jag. Och då är det ändå bara en 33 cl. Känner mig lite dizzy.... Men det är ju så gott med en iskall!

Snart hoppas jag att kidsen hoppar isäng så jag själv kan sätta mig framför TV:n och kanske spela lite Need for Speed på Playstation 3! :-) Maken är ju och kollar på hockey... Och optimisten satt och sa att de skulle ta SM-guld! Hahaha, vilket skämt! Bara för att de lyckats ta några poäng nu, de senaste matcherna. Oj, oj,oj.... Det är mycket kvar av säsongen än! Men med lite tur så håller de sig ju kvar i elitserien i alla fall. Och slipper kvala.... Ja, jag "måste" väl heja på Brynäs då! :-) Det är ju inte "mitt" lag egentligen. Mitt hjärta tillhör ju AIK. Har alltid gjort och kommer nog alltid göra. Så är det bara. Tyvärr har de ju inte världens bästa fanclub och ej heller något hockeylag att hurra för direkt. Men vad gör man? Är man född AIK:are så är man! ;-) Inte skäms jag för det heller!! (För då hade jag ju inte skrivit om det här, i bloggen!)

Nya tag!

Nu så har jag nog kommit över den värsta besvikelsen, för nu har jag sökt lite nya jobb igen! :-) Nu är det bara att vänta och se....

Imorgon väntar lite nytt för barnen med; dans för Pluppan och fotboll för Junior! Det ser vi fram emot. Det var föresten inte jag som hade fel förra söndagen angående fotbollen. Det skulle ha varit träning för knattarna då, mellan 10-11. Det var bara ingen där.... Så Pluppans tränare skulle genast skicka mail till dom! Så nästa söndag krockar förhoppningsvis inte dansen och fotbollen för dom. Imorgon funkar det tack vare att vi kan dela upp oss, maken och jag. Han är ju inte ledig varje helg så därför var det ju bra att fotbollen började 10 och dansen 11:30. Då kan jag ju åka med dom själv. Då behövs inte "guben". Nu hoppas nog maken på att det ska bli lite ljusare ute så Pluppan kan gå ner till bordtennisen själv efter fotbollsträningen, så han kan träna lite medan hon lirar fotboll!

Nu när jag har kommit igen så borde jag även ta tag i det andra som jag inte haft lust med de senaste dagarna,dvs. städningen!! Fy så här ser ut nu! Urk! Golven håller på att gro igen tror jag... och grejer som ligger och skräpar överallt..... Men det får vänta till måndag, då jag är solo hemma. Det är lättast att göra det när man är ensam! När ingen annan är ivägen eller drar fram en massa på en gång!

Kameratest

Nu har jag provat kameran lite...

   
Adam pysslar med fönsterfärger....


   
Jag testar makrofunktionen (närbilder)


   
Sedan var vi ut en sväng...

Ja, så här långt är jag nöjd med min kamera. Men så är jag ju bara en glad amatör!! ;-)

Spynatt!

Precis inna jag tänkte gå och lägga mig hördes ett illtjut från övervåningen! Pluppan ropar: -Adam kräks!! Jaha, det var ju bara upp och sanera både golv och säng, medan maken fick äran att duscha av junior. Sedan blev det inte mycket till sova för en annan. Att ha en kräksjuk unge i sängen är inte det bästa för en trött morsa! Men vad gör man inte för sina barn? Dagen idag har därför varit väääääldigt seg. Han har dock inte kräkts mer idag. Fast det är ju tur att jag har kommit ihåg toapappret! För magen var inte i toppform om jag säger det lite finare! ;-) Nu går tvättmaskin och torktumlaren för fullt här hemma. Jag som hade tänkt att jag skulle ta tag i arbetssökandet idag. Det får vänta någondag till tror jag. Jag får knappt gå från juniors sida idag..... Det var inte lätt att slita sig loss och komma hit för att rapportera läget! *fniss* Tur vi har ny TV!!

Silvermedalj

Väntan är över! Tyvärr fick jag inte jobbet..... Det vägde mellan mig och en till - de valde henne, för hon hade mer erfarenhet av löneadministration. Men, men, inte hänga läpp för det! Nr 2 av 105 sökande är inte fy skam trots allt. Även om jag måste säga att jag är aningen besviken såklart. Ja, ja, det är bara till att ta nya tag. Det är väl någon mening med detta också?! Nästa gång är det säkert min tur! :-)

Jobbrelaterat dravel

Ååhh...det är ju så jobbigt att vänta... Idag har de dessutom hört av sig till mina referenser fick jag höra. Ena trodde helt klart att jag låg bra till. Hon sa att hon skulle bli väldigt förvånad om jag inte fick jobbet! Hoppas verkligen att hon har rätt. Men jag börjar bli så nervös. Tänk om jag får jobbet och så klarar jag inte av det? Tänk om jag har glömt bort allt jag lärt mig? Hjälp! Det är skitjobbigt. Innan jag somnar på ligger jag och ältar dessa frågor. Nu tror jag iofs att det kommer att lösa sig då man väl sitter där. Jag vet ju att jag kommer att få hjälp att komma igång om det blir så att det är jag som får jobbet coh det finns ju rutiner sedan förr på hur saker och ting ska göras så det ska inte vara några problem egentligen. Jag kan ändå inte låta bli att fundera och bli nervös och orolig.... Ja, det är väl så vi fungerar antar jag. Men nu vill jag bara att det ska vara över, att jag ska kunna gå vidare med nästa fas i livet, oavsett utgången. Vill inte behöva vänta längre! Jag vill veta NU!! Kanske imorgon? Eller senast på onsdag?

Ockupation!

Ledsen att jag inte skrivt nåt förrän nu, men datorn har varit ockuperad av maken hela förmiddagen. Sedan ska det erkännas att jag fortfarande lider av tröttheten från igår. Jag har inte kommit ifatt riktigt. Skulle ju gått och lagt mig tidigt igår var det tänkt. Men så blev icke fallet då vi installerat ljudanläggningen och var "tvugna" att prova den fullt ut med en actionrulle på DVD! :-) Så det blev sent..... Fast sova kan man ju göra en annan gång?!

Jag hade en gång en dröm

Imorse drömde jag att de ringde från Järbo Garn och frågade när jag kunde börja! :-) Nu är det bara hoppas att det var en sanndröm!

Röjt undan lite

Sådär ja,nu är stereon borta! Visserligen bara flyttad ett par meter, till den hopplösa platsen under trappen i hallen. Vi måste bara bygga in trappan, så det blir som ett riktigt förråd där under! Nu ser det för taskigt ut. Hmm... när ska jag ta tag i det projektet då tro.... Äh, jag tror vi anlitar någon så det blir ordentligt gjort. Maken har ju en kompis som är snickare, han kan säkert hjälpa till! :-) Då borde man passa på att tapetsera om samt lägga nytt golv i hallen. Aahhg... då blev det genast ett "jätteprojekt". Vad jobbigt! Inte undra på att vi dragit på det. *fniss*
Jag flyttade stereon för att göra plats åt hemmabio-paketen som vi tänkte intallera idag. Förresten är det någon som är intresserad av att köpa en hederlig Hi-Fi-anläggning så är det bara att höra av sig! :-D Maken vill inte gärna bara slänga bort den - mig kvittar det. Jag vet bara att jag absolut inte vill ha den kvar!! Den ska bort! Den stör den övriga inredningen. :-) Och så måste vi köpa något nytt till TV:n att stå på eller i, samt någon snygg förvaring åt CD/DVD-skivorna.
Oj,oj,oj...... min stackars man kommer att bli ruinerad!! :-) Han får jobba mycket övertid nu om jag ska få min vilja igenom! *haha*

Tröööööött!!

Shit vad trött jag är nu! Kom i säng 04:00 och så klev jag upp igen 09:00 för att skjutsa maken till bordtennisen. Direkt efter var det dags för fotboll för Adam, kl. 10:00.  Trodde jag i alla fall. När vi kom dit var det ingen där! Så det var ju bara att sätta sig i bilen och åka igen. Junior blev lite besviken.... han var ju så inställd på att få spela fotbollidag. Han hade verkligen sett fram emot det! Stackars liten. Måste komma ihåg och fråga på onsdag då Pluppan ska spela, vilken tid det är som gäller på söndagar.
Så jag klev ju liksom upp tidigt i onödan. Åkte förbi jobbet och tog en kopp kaffe innan vi åkte hem igen. Den var välbehövlig. Har dock satt på en kanna här hemma med,annars lär jag nog inte vakna ordentligt.
Lite senare idag ska Pluppan åka på bio med granntjejen! Hon ska gå på bio själv för första gången. Granntjejen är några år äldre och har varit på bio själv förr så det ska nog gå bra. Få se vem som får äran att skjutsa in dom. Jag eller grannpappan. Mig spelar det nog ingen roll. Nu är jag ju uppe och (nästan) vaken! :-)

Nu har vi tråkigt

Alltså, när vi sitter mittemot varandra men ändå komunicerar via min blogg, ja då är det tråkigt!! Då är det verkligen brist på jobb. Stackars alla er andra som läser.... *hehehe* Men det är ju bara att hoppa över skiten!

Men hallå!?

Vet ni om at de visar "porr" i SVT1 just nu?!!? Va? Det är ju inte klokt! Men så är det ju någon film med James Spader. Det säger väl allt. Han får ju bara sådana roller känns det som. Det står dock att det är en Drama-film.

Skallebank

Nu har jag ont i huvudet också... och trött börjar jag bli. Vill hem till kudden. Det är 2 timmar och 26 minuter kvar till hemgång! Det är ju en hel evighet!! Mycket kaffe blir det..... Usch, vad det är inte-bra.

Zzzzz..........

Proppmätt!

Nu är jag sååååå mätt! Har precis tryckt i mig en Calzone. Men de var snåla med tomatsåsen!! Jag fick leta grymt mycket och hittade till slut några få droppar. Fast det var gott ändå! Var hungrig som en gnu, så jag tryckte i mig så gott som hela. Det hör inte till vanligheterna måste jag säga. Det brukar ta stopp efter halva annars.

image99
Mmmm....mumsigt värre!

Lite coola grejer

Tja, vad gör man inte om man har tråkigt? Kolla här så får ni se vilka häftiga USB-minnen man kan köpa!

image98
Bland annat dessa söta små ankor!

Titta vad jag hitta!

image97
Någon som känner igen sig kanske?

Tänk om det vore snö ute nu då?! Skulle verkligen vilja ha liiiite vinter innan det är dags för ordentlig vårvärme!

öken....

Så sitter man här då..... och ingenting att göra. Inga roliga samtal har hunnit inkomma heller. Bara trökpersoner.. :-)
Nädå. Men inget spännande har hänt än i alla fall!

Mindre än två timmar kvar...

Usch, jag är inte alls upplagd för att åka och jobba idag. Skulle mycket hellre sitta hemma och kolla på någon film! Men istället ska jag jobba 11 timmar! Fast å andra sidan kanske jag kan lägga ut något tok-samtal efter detta pass. Och tänk om detta blir mitt sista pass på ett tag? För jag tror att även om jag skulle få ett heltidsjobb, så vill jag nog inte släppa taxi helt. Utan ta något helgpass någon gång ibland... för ibland är det faktiskt ett rikitgt roligt jobb! Nä, jag ska väl kanske ta och masa mig in i duschen nu och sedan försöka piffa till frisyren själv för första gången. Hmmm.... ja, det är ju inte avancerad frilla direkt, men ändå... Man vill ju att det ska bli lika bra som när frissan gör det! :-)

Vet ni förresten att min frissa klippte mig redan som 14-åring! Jo, hon klippte oss allihopa, vi som var i samma gäng. Hur kul som helst! Vi pratade faktsikt om det igår. Det är inte utan att man längtar tillbaka lite till ungdommens dagar! Vi hade mycket tok för oss. Ylva har jag faktsikt suttit barnvakt åt då hon var liten! Hon påstår att vi skrämde henne. Kan jag väl aldrig tro?! Vi?? Nä...... Vi som var sååååå snälla och gulliga! :-)

Nä, nu var det visst duschen som gällde, annars hinner jag inte bli klar i tid!

böcker böcker böcker

I förrgår läste jag ut Livstid och började direkt med en ny bok. Det är Katerina Janouch "Våta spår", tyvärr var jag lite för trött för att börja på en till bok så jag har inte kommit in i den än. Fast jag tror att den är bra. Men så är jag ju ett stort fan av Kat ändå! :-) Gillar hennes lättsamma sätt att skriva. Det är inte inlindat i fina ord eller beskrivningar. Det står som det är liksom! Ja, hon är skön. Nu väntar jag med spänning på Katerinas nästa roman som kommer ut senare iår. Jag vet inte om det fått något namn än... jag vet att den är färdigskriven och nu håller på att redigeras. Snart så.... ;-)

Snacka om röta!

Shit,vad grinig jag blev igår kväll då jag satt här. Jag hade nästan skrivt färdigt inlägget och så blir skärmen svart coh datorjävlen startar om! Bara så där av sig själv. Helt pucko!! Ja, skitsur blev jag ju för att jag inte hunnit spara allt jag skrev... och så tänkte jag att jag säkert måste skriva iom skiten. Jag gav upp...orkade inte ens kolla om inlägget av skulle finnas kvar. Jag gick och satte mig framför TV:n.
Så nu när jag hade lite ork och lust att skriva om det förra inlägget så märker jag att det fanns kvar! Så jag behövde bara skriva färdigt sista meningen och klicka på publicera! Fan vad skönt det kändes!

Nu är det bara väntan kvar

Jaha, så var detta gjort då! Jag tror jag gjorde bra ifrån mig på intervjun. Det var lätt att prata och det var inte några svåra frågor de kom med. Men det tog ändå över en timme. Förhoppningsvis vet jag redan nästa vecka hur det gick. De vill ha det här gjort så snart det bara går, för de böver någon pronto! Jag sa att jag kan börja imorgon om så är!  :-)
Usch, varför är det så jobbigt med anställningsintervjuer? Tycker det är skitjobbigt att sitta och berätta om mig själv och "skryta" om vad jag är bra på och så.... Gillar det inte alls. Fast varför vet jag inte. Jag vet ju att jag är bra på en del saker (dock inte potatiskokning då!), men varför är det så svårt att säga det. Det borde finnas något bra sätt att säga det på, så det inte låter för kaxigt men inte heller för mesigt.. Det ska vara en avvägning...  Jag tycker ju att jag har ett gott självförtroende och en bra självkänsla....men ändå känns det så jobbigt!
Nu är det dock över för den här gången och vi kan bara hoppas att det var sista gången på ett bra tag! :-)

Snart ska jag gå och sätta mig framför TV:n, den nya. Ja, den kom idag!

Jag är redo!

Jomen nu är jag redo för morgondagen! Skjortan är struken, byxorna likaså. Det och tröjan ligger framme. Mina papper är ihopplockade i en snygg plastmapp och mina referenser är informerade!
Japp! Det är bara att duscha och måla sig kvar.... men det kan jag ju inte göra förrän imorgon. Just det! Jag skulle ju byta väska, till den svarta! Här ska det matchas in i minsta detalj. Kan ju inte missa väskan då heller! Nä, noga ska man vara! Allt måste vara perfekt.... Håll tummarna för mig imorgon vid två-tiden! :-) Jag vill verkligen ha det här jobbet. Det verkar vara precis det jobb jag väntat på.

Orsaken...

image96

Här är orsaken till att jag inte tror att min son kommer att bli brandman! ;-) Han är dödligt förtjust i morsans stövlar och andra högklackade skor! (Tror att jag visat en liknande bild tidigare....)

Kult-TV!!

haha... satte mig i vardagsrummet för att äta lite macka och dricka kaffe ( dagens lunch,by the way ) och Barnkanalen var på då jag slog igång TV:n. Vet ni vad de visade precis då? Jo, det allra första avsnittet av "Från A till Ö" med Hedvig & Helge. Kommer ni ihåg? Ååå,vad jag gillade det. Det och "Fem myror är fler än fyra elefanter" var mina favvo-program som liten. Sedan kom ju julkalendern med Trolltider- DET mina vänner, det är en riktig julkalender det!
Vet ni förresten vem som är med i "Från A till Ö"? Sussie Eriksson, som "liten". Ja, hon som är med i Sing A Long bl.a. Ja, hon är ju med i massor på TV numera.

    

Som om jag inte skulle kunna så enkla saker, jag bara frågar.
Kom och skriv mej det på näsan,
kom och skriv mej det på näsan,
kom och skriv mej det på näsan den som vågar!

Blivande brandman eller trädgårdsmästare

När jag skulle på toa efter att min kära son varit där upptäckte jag att det var liiiire blött på golvet runt toan och stanken gjorde att jag genast förstod vad som hänt! Killkiss på värmeslingat klinkergolv luktar inte mumma kan jag meddela! Jag frågade Junior vad som hade hänt.
Han svarade:
-A issa! (Jag kissade) A issade olvet.
-Mmm, jag märker det! Lekte du brandman eller?
-Ja, jag kissade brevid. Kissade mycket, mamma. Jag stod o kissade.
-Ja, trodde du att snorren var en vattenslang kanske? sa jag lite skämtsamt
-JAAA! Min snopp - en vattenspridare!! Hahahaha....

Så nu har jag även fått golvet inne på toan skurat! Nä,inte av sonen... Jag skurade själv sedan,då han gått och lagt sig! ;-)

Hjärtat i halsgropen

Fick ett telefonsamtal för stund sedan... Först blev jag livrädd och tänkte att nu har det hänt någott! Det var nämligen min äldste bror som ringde och tyvärr måste jag säga, så hör vi inte av oss till varanadra så ofta. Mina tre syskon bor ju allihopa i Stockholm med omnejd och lilla jag här i Gävle. Ja, ja, hur som helst, för att återgå till samtalet, det var inte nåt allvarligt som hänt. Brorsan berättade bara om att snart skulle ut på en långresa tillsammans med en kompis. 7 veckor ska de vara borta och se Australien, Nya Zeeland och Japan ,bland annat. Han gav mig även en länk till deras resedagbok så jag kan följa deras resa. Detta är ju så coolt! Jag vill också åka iväg på en sån resa när jag blir stor! :-) Och eftersom jag lade ut länken här kan även ni följa med på resan om  ni vill. Tänkte även lägga till den i länkarna här brevid..

Snabbare bredband?

Jomen tjena!! Inte märker jag någon större skillnad på hastigheten i vårat bredband heller! Tycker att de flesta sidorna tar evigheter ändå... Nu tror jag i och för sig att mycket hänger på att våran dator i sig har blivit väldigt slö. Borde kanske göra något åt det? Men diskrensning och defragmentering var inte så länge sedan det gjordes, så jag tror inte att det är det som är felet heller.. Skulle kunna vara något med processorn kanske? Äh, jag är inte så insatt längre. Förr var jag en hejare på datorer! Nu har jag liksom lagt det åt sidan och sedan har ju utveckligen gått snabbt framåt så jag känner att jag inte hängt med riktigt. Ah, skitsamma! Det löser sig nog.

Om jag får jobbet, tror jag att jag ska fira med att köpa mig en ny bärbar dator! Ja, det ska!! Det är jag väl värd isåfall? Fattar ni, snart vet jag. Oh, vad jag längtar! Jag vill att fredagen ska vara till ända så jag har detta överstökat. Nu börjar jag även bli lite nervös.... Fast jag har fått tips från "coachen"! Pratade med AF häromdagen, skulle göra den där avstämmningen man måste göra med jämna mellanrum. Berättade då att jag skulle på intervju på fredag. Då frågade förmedlaren om hon skulle skicka lite tips åt mig på mejlen. Ja, gärna sa jag.  Visserligen tycker jag att jag läst allt sådant förr.. Detta var dock riktigt bar papper jag fick. Maken tyckte också att det var bra grejer att tänka på. Han satt med vid anställningsintervjuer i våras och lärde sig en massa.

Nu är nog tvätten klar för hängning! But I'll be back! Kanske inte idag... Det är snart dags att hämta kidsen och förebereda middag och fotbollsträning!

Nytt jobb kanske?

Japp! Jag tror jag ska byta karriär. Jag ska bli rörmokare! Har prescis agerat sådan härhemma. Rensat avloppsröret i handfatet. Det var välbehövligt. Behöver jag säga mer? Vet ni hur mycket gocka som samlas där?? Oh, det är så äckligt! Men det måste ju göras. NÅGON måste göra det. I detta fall är det oftast jag. Min käre man hade sökert gjort det om jag sagt till, men det är ju så tråkigt att behöva säga till... Han har väl också märkt att vattnet runnit undan lite dåligt?? Ja, ja... han är go' ändå gubben min!

Sorry folks!

Har inte haft tid att blogga förrän nu. Jag har haft fullt upp idag. Kidsen började ju på dagis resp. skola idag igen efter ett oooooändligt långt jullov! :-) Så uppe med tuppen imorse var jag! Är sååååå trött nu...
Direkt efter avlämnande på dagis for maken o jag till Köpis för inköp av min hett efterlängtade kamera. Men tror ni den fanns? Nä! Fast den var med i reklambladet som kom igår så var den slut och de visste inte när de skulle få in den igen! Ja, jag blev ju som en treåring direkt - skitsur, deppig, ja ni fattar va?! Maken försökte ju släta över det hela... Jamen lilla gumman vi kan köpa den sedan! ( inte direkt ordagrant kanske...lilla gumman kom jag nog på själv, för det kändes som han sa så just då) Men jag ville ju inte köpa den sedan, jag ville ha den NU, idag!! Haha, precis som en vrång unge blir jag! Ja, det erkänner jag så gärna så! No problems! Jag bjuder på det.
Så när gubben skulle iväg och spela badminton så fick han släppa av mig på stan. På stan hittade mamsen en bättre kamera minsann! För en billigare peng än den vi tänkt köpa i Valbo dessutom! ;-D Så jag blev glader igen.

Ja, vi hade kunnat bli utan TV-paketet också! Maken skulle ju beställa på nätet igår.... Det gick inte! Han försökte flera gånger, men fick bara ett felmeddelande hela tiden. Och inte stod det vad det var för fel heller... det stod bara "FELMEDDELANDE". Eehh... okej...
Han provade dock igen imorse, medan jag lämnade barn, då funkade det! Så nu är TV:n och hemmabiopaketet snart här!
Och jag lovar,det är väldigt välkommet! Ni som varit här och kollat på våran TV fattar vad jag menar. För er som inte varit här och sett eländet, ja, ni fattar inte hur illa våran bild är alltså! Det är gröna ränder över hela rutan och bilden är så suddig att det knappt går att läsa textade program. Sportresultat är helt omöjliga att se!! Inte för att det spelar mig någon roll men mannen är ju sportnörd! Och han ser dessutom dåligt ändå! Ja, så det ska bli sååå skönt att kunna se på TV normalt igen.

Nu ska jag nog göra barnen sällskap på övervåningen! Krypa ner i sängen med min nya bok! Ska bara vänta ut tvättmaskinen först... Imorgon har jag nog kanske lite mer tid för bloggen!

Natti natti

P.S. Har bara provat kamerna ytterst lite...bilder  kommer vid ett senare tillfälle. Måste få grepp om funktionerna först! :-) D.S.

I'm invited!

Ja, jag misstänkte helt rätt! Det är bröllop på gång! Och jag står tydligen med på gästlistan! De håller på med den nu. Undrar om hon rent av ska sy klänningen själv? Det vore ju världens grej!! Fan vad häfigt! Hade jag inte varit gift redan så hade jag bett Kusin Vitamin sy en åt mig!

Dagens Jippi!

Ja, för det andra jippiet är ju egentligen först imorgon! :-)
Dagens jippiiii är att jag fick en ny bok i brevlådan! Liza Marklunds "Livstid". Jag gillar Lizas böcker om Annika Bengtsson. Har läst alla fram till denna. Alla utom Nobels Testamente sträckläste jag förra sommaren (sommaren 06 alltså)! Den sommaren läste jag 12 eller 13 böcker i rad! Så många brukar det inte bli på ett helt år annars. Men det är kul med böcker. Har även provat Mp3-böcker, det är okej, fast det blir ändå inte samma sak som att själv läsa.

Så nu ska jag nog sätta på kaffebryggaren och sedan slå mig ner i soffan tillsammans med kaffekoppen och boken! :-)

Dagens lunch

image93
Köttgryta & potatis

Japp! Det ska föreställa köttgryta det där! Ni ser väl hur mycket kött det är? Resterna från igår gav inte mer kött än så. Men gott var det!

Mästerfotograf?

Jippiiii!! I morgon ska jag åka och köpa mig en ny kamera! Oh,som jag har längtat. Jag har ju tidigare berättat om våran nuvarande som fått för sig att äta upp minneskorten. Tja, den funkar faktiskt fortfarande. Den äter inte korten jämt. Det är visst nåt glappt, tror jag. Så den får duga som en slit & släng-kamera. En sådan man kan ta med sig på fester och dyligt (ja, jag som går så ofta på fest..eehhmm...), en sådan som man inte behöver vara så rädd om. Det ska jag däremot vara med den nya! Fatta en alldeles egen systemkamera! Oh, jag kommer att knäppa så fina kort med den!
Nähä, är det inte bara kameran det hänger på?? Är det den bakom också? Shit, jag kommer nog inte bli någon mästerfotograf ändå. *fniss* Jodå, övning, övning och åter övning ska nog råda bot på det med! :-)

Och ikväll ska maken shoppa loss på TV-paketet!! Om vi vunnit på lottto? Nä,men vi har varit jävligt duktiga på att spara under en tid. Nu ska vi spara igen, för nästa grej är KÖKET! Japp, vi måste rusta köket. Det håller på att falla sönder.... Tyvärr är vi nog inte helt överens maken och jag,om hur det nya köket ska bli. Men jag är ju lite bortskämd av min kära man, så jag brukar få som jag vill! Ja, han är snäll han! Fast jag tror att han gillar resultatet, han brukar göra det. Han fick inte vara med i planeringen av vardagsrummet heller... men han är jättenöjd! Fast jag sålde hans älskade bokhylla! Och han har förlikat sig med att stor-stereon ska väck nu när hemmabioanläggningen ska in! ;-)

Gulliga ni!

Oh, vad glad jag blir för era kommentarer! Det är så kul att läsa dom. Jag blir på så bra humör av lite uppmärksamhet. Tänk att så lite kan göra så mycket.

Angående mitt potatiskokande så har jag faktiskt provat ALLT, men misslyckas allt som oftast ändå. Jag fattar det bara inte. Jag kokar på låg värme, kollar den ofta, etc. men det blir mest skit av det ändå. Så är det dags att äta potäter så får maken står kokandet helt enkelt. OM vi nu inte ska ha potatismos då förstås! Då har jag ju gjort halva jobbet redan närmin potatis är klar! Måste bara komma ihåg att skala den innan! ;-)

Saker jag faktiskt KAN! ;-D

Detta har vi gjort idag:

   

   


Japp! Vi har städat buren åt Snövit! Snövit är Pluppans lilla kinesiska dvärghamster.
Japp! Det är jag som byggt ihop rören! Avancerat värre vill jag lova! :-)

Kassa Kocken

image86
Vanligt förekommande här hemma!

Alltså, jag fattar inte att jag som är så duktig i köket annars, INTE kan koka potatis! Så här blir det allt som oftast då jag kokar potatis. Jag kokar sönder den. Det spelar ingen roll hur jag gör heller. Jag har provat det mesta... Det är bara att konstatera: JAG KAN INTE KOKA POTATIS!!!

Ett litet mattips!

image85

Vi har hittat nåt gott i frysdisken! Ungarna är ju så glada i ChickenBits och sist vi åt det så var det maken som handlat och fixat tillmaten. Jag såg våra vanliga nuggets och så fanns det andra med sesamfrön. De var supergoda! Kollade efter maten vad det var för något, då visade det sig att det var nuggets gjorda på soja!! Så nu har jag lurat i ungarna att det är vanliga chickennuggets! :-) Mmm... jag vet, det är inte shysst att luras,men skulle jag säga vad det är så är de helt plötsligt äckliga!! Jag känner mina löss! *fniss*

Klåfingriga barn!

image84
Tur att man är född ingenjör... (eller not!) Men så här är det, barnen är ena riktiga frön emellanåt. Det satt ett minneskort tillhörande kameran i datorn för ett tag sedan. Det försvann helt spårlöst och ingen visste vart det tagit vägen. Det vill säga ända tills jag igår frågade Junior om han visste vart det var.
-Ja,det stoppade jag in där! Och pekar på minneskortsfacket, där det skulle ha suttit. Jag såg inget, men han var envis sa att det visst var där. Så fram med ficklampa och pincett! Jodå, mycket riktig var det instoppat där... Men hur i hel-e hade han lyckats få in det där??? Det ska ju bara gå att stoppa in kortet på ett sätt kan man tycka.
Nu är dock allt frid och fröjd igen. Och jag får hoppas att jag nästa gång kommer ihåg att ta ut minneskortet och lägga det på ett barnsäkrare ställe! ;-)

Oj, shit...

Jäklars vad duktig hon är min kära kusin. Sitter och kollar in hennes alster på hemsidan. Tja, hon har nog ärvt en del av farmor & farfar. Farmor var duktig på att sy och farfar var en hejare på att brodera! Sedan har hon ju gått skola i Borås, Sveriges textilstad nr 1! ;-) Ja, det är inte utan att man blir lite avis! Visst jag kan faktiskt också sy, men jag gör mig inte tid till det. Jag skulle vilja ha ett eget pysselrum,ett rum där jag kan ha mina egna saker. Där jag inte behöver plocka undan på en gång för att andra ska få plats. Och så skulle jag verkligen behöva en ny symaskin!! Den jag har är en billig skitmaskin. Det är knappt den klarar av raksöm...
Men jag är nog mer av en snickare ändå... gillar att ha stora projekt på gång. Ja,ni vet, lägga golv, måla, tapetsera (fast det har jag aldrig gjort än, tapetserat alltså), spika och såga. Det är mer min grej! ;-)

Bröllop på G??

Hmm... sitter och läser kussens blogg och efter min fasters mess igår börjar man ju verkligen få fart på tankarna. Kan det vara så att man kanske blir bjuden på bröllop i sommar?! Det vore ju skitskoj! Ja, gå och gift er vet jag!! Dubbelbröllop kanske.... H & J borde väl vara redo för bröllop de med nu?! ;-D

Senilsnöre, vem, jag??

Men hallå,är jag senil eller är jag senil? Igår var jag o Junior till affären för vi behövde kaffe och toapapper. Det var liksom prio 1! Men kom jag hem med det? Noop!
Det är ju tur man har snälla grannar. Var in och skulle låna lite kaffe,bara fyra koppar,det räcker gott åt mig. Fick med mig ett helt paket. Toappret? Ja, vi klarar oss nog några timmar till på det som finns... Det brukar alltid stå någon rulle någon annanstans än inne på toa dessutom... Det är ju ingen som är dålig i magen heller...

Godmorgon!

Hahaha... jag börjar visst bli beroende. Beroende av bloggen och av müsli med fil & russin!
Fast nu kommer jag ju inte på nåt vettigt att skriva om.... men å andra sidan, har jag någonsin skrivt nåt vettigt här?!

Lektant

Nu måste jag agera lektant åt min son. Han kräver att jag ska spela innebandy coh pingis med honom nu! Bäst jag lyder, så att han lyder mig nästa gång. *hihi* Sedan borde vi nog klä på oss och gå iväg till affären... Vi kanske ska ha middag idag med?

En växelhäxas vardag:

Ja, som taxitelefonist får man ju höra både det ena och det andra. Man får stå ut med mycket, både kul och tråkigt. Nu tänkte jag dela med av mig av något som jag tyckte var lite tragikomiskt.

Telefonen ringer och jag svarar:
-Välkommen till (......) taxi,det är Mia!
-Jag måste bara fråga; är det tre eller åtta grader ute?
-Eeehh...ursäkta?
-Ja, är det TRE eller ÅTTA grader ute?
-Jag har ingen aning. Vi har ingen termometer här nu. Har du ingen egen då?
-Jo, den visar 3 grader. Men jag måste veta om det är tre eller åtta!
-Eeh, ja, då är det väl tre grader då?!
-Nä! Det kan det inte vara, för det är jättekallt då jag går ut på balkongen! och folk säger att det är tre eller åtta grader.... 
-Ja, jag vet tyvärr inte alls, så jag kan inte hjälpa dig.
-Men det måste ju finnas någon där som vet!? Du måste fråga någon, för jag måste veta! Det måste ju finnas någon chaufför du kan ropa och fråga?!
-Eh, jaha....vänta lite då...
Jag trycker in sekretessknappen
-Det är tre grader ute, säger jag efter en liten stund. (utan att ha frågat någon såklart)
-Jaha,men varför är det så kallt då? Och vad blir det för väder i helgen? Vet du det?
-Njae, jag vet inte.....Har inte kollat något väder inför helgen än.
-Nähä, ja, tack och hej då!
-Hejdå??!

Detta samtal inkom igår då jag jobbade. Och detta är bara ett exempel vad folk kan ringa och fråga taxi om. En annan gång var det någon som ville veta hur anslutningsbussarna för Viking Line och Birka gick från busstation i Gävle. Mitt inatten kom den frågan! Ja, ibland tror man ju att man sitter någon helt annastans än i en taxiväxel!
Men dessa samtal är ändå roliga att få, de är ju ett avbrott i allt det andra, som ibland kan bli lite långrandigt. De lyser upp tillvaron en stund!

Sedan har vi ju alla killar och karlar som stöter på en.... En del av dom är ju ganska roliga,de har ju liksom lite humor, medan andra bara blir äckliga och jobbiga!

Så här har vi det, vi telefonister! Detta gäller ju inte bara taxitelefonister, det vet jag av egen erfarenhet då jag varit telefonist inom andra branscher också! Så på alla ställen får man konstiga samtal som inte alls vill prata om det man förväntar sig.... ;-)

Mumma för själen?!

Är bloggandet en form av terapi? Jag tror nästan det. För strax efter att jag skrev om mina dryga barn mådde jag genast mycket bättre! :-) Nu är jag glad igen. Och barnen känns inte alls lika jobbiga heller....

Ett litet test bara

Nu är jag ju så nyfiken på vilka som tittar in här.... Kan ni inte bara i kommentarerna här under skriva ert namn och HEJ?! Ni behöver ju inte skriva mer än så. Men om ni vill får ni ju så klart skriva hur ofta ni tittar in eller om det är första gången ni är här. Ni som inte känner mig sedan förr ( som inte blivit påtvingade bloggen av mig! ;-D ) får gärna berätta hur ni hamnade här. Det vore bara så kul att se vilka som läser eller bara tittar in.
Give me some feedback, please!
Kram på er!

Statistik för ett freak del 2

Igår slogs det rekord minsann! 19 unika besökare! Haha,vad fjuttigt det låter om man jämför med andra bloggar, dvs. de bloggar jag brukar läsa.... de har nog massor med fler... kanske inte unika besökare, för det är ju första-gångs-besökare. Men kollar man antal sidvisningar så slår de ju en annan med hästlängder! ;-) Det var 93 sidvisningar igår hos mig. Då stod väl jag själv för kanske 3-4 st. då jag svarade på kommentarer. Men helt klart är bloggen på väg uppåt. Ska bli kul att följa utvecklingen och se om trenden håller i sig...

Ge mig styrka!

Please, låt jullovet vara slut snart! Idag är jag så trött på gnälliga, pipiga ungar..... Nu vill jag återgå till ett normalt liv, där jag får tid utan barn som skriker och kivas med varandra. Jag behöver andrum! Jag är helt slutkörd känns det som. Det är tungt idag - jag vet inte riktigt vad som är fel egentligen. Det är nog inte ungarnas fel, men jag är bara sååååå trött på dom just nu. De låter konstant! Det ropas: -Maaaammaaa! mest hela tiden. Ska jag inte torka rumpor, så ska jag byta kanal på TV:n, eller nåt annat drygt! Jag håller på att bli tokig. ;-)

Nä, jag älskar faktiskt mina gnällungar också! De har ju sina ljusa stunder. :-) Men som sagt, just nu är de verkligen dryga! De börjar kanske också ledsna på att bara var hemma. Allrahelst Junior som inte har så mycket andra kompisar än de på dagis.... Ändå är det ju han som leker bäst för sig själv. Pluppan däremot är ju hopplös då hon inte har någon kompis att leka med. Då är det ett evinnerligt tjat om att göra nåt, att det är så synd om henne som inte har någon att leka med. Hon kan absolut inte sysselsätta sig själv på något vis! Ändå har hon så mycket olika sorters pyssel att hålla på med... det är pussel, pärlor (både till pärplattor och att göra hals-/armband av) och en hel massa annat småpyssel. Men det funkar inte att göra själv! Jag fattar inte det. Varför är hon så beroende av att ha någon att vara med, då de andra inte alls har eller har haft samma behov som små? Visst är det väl konstigt att barn (syskon!) blir så otroligt olika fast man tycker att man gjort likamed dom allihopa, rent uppfostringsmässigt.

Statistik för ett freak

*hehehe*

Har suttit och kollat statistiken på min blogg hela eftermiddagen. Det är så kul, för just nu händer det grejer. Men jag tror dock att det är en ren tillfällighet att besöken ökat. Det går säkert nedåt igen om ett par dagar. Men det är kul så länge det varar! ;-D

puss, puss på er

Leklandet igen

Tänkte bara bifoga en liten länk, ifall ni är intresserade: Lekland Jungle City

Klädbilder

På begäran av Ylva kommer här bilder på kläderna jag tänkt ha på mig. (Köpte lite till men det kanske visas en annan gång...)

   

Telefonsamtalet igår

Jag lovade ju återkomma om telefonsamtalet jag fick igår.... Det som försvann.

21:30 ringer mobilen

-Mamma, kan du prata med din dotter, din andra dotter alltså!
-Eehh..ja... (ett förskräckligt hulkande hörs i bakgrunden....)
-snörvel, snyft, hulk, mmmaaammmmaaa..... när kommer du hem?
-Jag kommer snart, vad är det?
-snff, snörvel, hulk, hul, mummel, mummel....
-Såja, lugna ner dig, slappna av!
-Phu....snyft.... mamma, jag kan inte sova utan dig..... får jag sova med dig inatt? Snälla får jag sova i din säng?
-Ja, gör det. Jag kommer hem snart och tittar till dig. Gå och lägg dig nu!
-Ja! (helt plötsligt jätteglad igen!)

så var det samtalet.... men jag skrev det nog lite annorlunda igår, då jag hade det i lite mer färskt minne.

Ny dag - nya tag!

Jaha, så var det ännu en ny dag. Har precis kommit till jobbet. Ska jobba till 19 bara, så det är ett kortpass. Skönt!
Skulle egentligen följt med och åkt skridskor med barnen idag, men jag ansåg mig inte hinna det. Hade lite att uträta innan jiobbet. Alex fick åka själv med pappa och jag o Junior stannade hemma. Alex var väl den som mest var intresserad av att åka i alla fall. Får ta med Junior en annan gång! :-)

Jag har bokat klipptid till den 11/1, så jag är fin i håret inför intervjun! Sedan ringde jag även och fixade en tandläkartid åt Alex. Hon har ont i en kindtand och det ser ut som den skulle ha gått sönder på nåt vis. Ja, vi får väl se vad de säger.
Kläderna jag shoppade kom igår också! De passade perfekt! Så jag kommer att se som en riktig buissneswoman. *hehehe*
Det var några fler samtal jag skulle ha gjort idag, men jag kommer ju inte ihåg vad det var....

Oh, vad trött jag blir

Jag som skrivt ett så långt fint inlägg om mitt telefonsamtal jag fick ikväll och så när jag ska spara och publicera det så måste jag logga in igen... så det bara försvann! Jag hittar det inte i arkivet heller... ja, jag har varit med förr... så det är inte första gången jag blir "av" med ett inlägg. Ja, ja... jag får väl skriva om det då. Kanske?! Om jag orkar. Just nu tappade jag lusten. Jag tror jag går och lägger mig (och kommer på en massa bra grejer att skriva om!).

Night folks!

jag undrar jag

Beror det på mitt "Jag har länkat" eller har jag bara fått fler vänner som hittat till min blogg... För nu har det börjat stiga i statistiken på antalet unika besökare och antal sidvisningar. Roligt, roligt... Synd bara att jag mest har en massa blaj att skriva! hehe... Allt bra kommer jag ju på när jag gått och lagt mig, så när jag vaknar igen är det ju borta! Måste införskaffa mig en bättre bärbar dator som jag kan ha i sovrummet tror jag!

Yes!

Hello kära Facebook-vänner! Nu är jag ikapp! Sorry om jag har "ignorerat" era requests, men det var enda sättet att komma ikapp. Nu ska jag försöka hålla efter lite bättre så ni behöver ju inte sluta sluta skicka...

Kram på er alla!

Lekland

Idag var jag till lekland med kidsen och våra grannar. Tre timmar full fart! Ja, ungarna hade skitskoj. Vi mammor hade väl måttligt kul, men vad gör man inte för sina barn? Tyvärr var kameran kvar hemma så bilderna är inte av det bästa kvaliteten då de är knäppta med mobilen.

image79   image80

Hockeypass

Sitter på jobbet och ja.... gör typ ingenting! Det är skitlugnt. Men så är det ju januari också. Det är väl inga som har råd att åka taxi nu så här efter jul & nyår. Nu är det bara 2 timmar och 45 minuter kvar så jag får väl blogga lite så länge. Eller kanske ta den rensningen i Facebook?! ;-D

Och M@Väsby: Bloggningen tar inte alls lika lång tid som att städa upp i facebooken. Men när jag väl städat ska jag försöka hålla efter..... tror jag... *fniss*

C U later everybody!

Fäjsbokk

Men hallå.... Jag bara dör. Facebook tar ju såååå mycket tid. Jag blir matt bara jag loggar in där. Jag orkar liksom inte ta tag i alla requests och notifications. Det är bara för mycket. Sorry alla ni gulliga som har lagt till mig om jag inte "ger" tillbaka. Jag känner bara att jag inte hinner. Det är ju ett heltidsjobb att bara vara uppdaterad där. Det gick bra så länge jag jobbade, då hann jag med. Hur dumt låter inte det egentligen?? Men alltså, när jag jobbade satt jag ju framför datorn precis hela dagarna och telefonerna ringde ju inte precis hela tiden. Det fanns så mycket dötid då. Den dötiden finns inte längre..... Varför gör den inte det? Jag borde ju kunna sitta vid datorn här hemma hela dagarna kan man tycka. Men det ids jag inte. Det finns för mycket annat som lockar här hemma. Som tvätthögen t.ex.!  *moahhaaha*  Tja, det kanske kommer en dag då jag orkar rensa ut lite i Facebook och komma ikapp.

Jag har länkat...

Kollade på en blogg nyss och blev lite nyfiken om det verkligen funkar. Så jag testar väl då!
Det är lite som ett kedjebrev... om jag fattat det rätt. Läs i slutet!

My place in cyberspace - Cool utmaning (för de som orkar)
http://miasbloggiblogg.blogg.se/2007/august/cool-utmaning.html


Gubbsoda - Föräldrafällan
http://gubbsoda.blogspot.com/2007/06/frldrafllan.html


Tyskungen - Görans hatt av folie
http://tyskungen.blogspot.com/2007/08/gran-tillverkar-en-hatt-av-folie.html


Göte Børge - Detta är Stenmarkseffekten
http://andrasidansundet.blogg.se/1198420394_stenmarkseffekten.html


Tyskungen - Min store tjocke far
http://tyskungen.blogspot.com/2007/12/min-stora-tjocke-far.html


Annas Kaos- Självhjälp
http://annaskaos.blogspot.com/2007/12/sjlvhjlp.html


Die Quelle - Norrköping, dialekt och musik
http://beknnelseravensingelmedhund.blogspot.com/2007/12/norrkping-dialekt-och-musik.html


Fru Varmpedal - Nörd tomten
http://fruvarmpedal.blogg.se/1198612578_nrd_tomten_buuuuuuuuu.html


Englas showroom - Dagens uppmaning
http://annamirjamaria.blogg.se/1197825834_dagens_uppmaning.html


Johan Lindqvist - Det ordnade sig
http://johanlindqvist.blogspot.com/2007/12/det-ordnade-sig.html


Tillägg att läsa för dig som själv är bloggare:

Detta inlägg är din chans att bli läst av en riktigt, riktigt stor publik, att bli erkänd och bejublad. Gör så här:

1. Kopiera detta inlägg till din blogg
2. Lägg till en länk till ditt favoritblogginlägg (från din egen blogg så klart) överst på listan
3. Ta bort den sista länken på listan
4. Skriv följande kommentar på bloggen där du hämtade inlägget: "Jag har länkat".
5. Vänta på att besökarna strömmar in på din blogg.
6. När 10 bloggare har skrivit "jag har länkat" på din blogg skriver du följande kommentar: "jag har tio, inga fler tack".


Ångrar mig redan!

Attans! Jag kom på vad jag skulle ha önskat mig i julklapp i stället för kameran (som jag ju kommer att få ändå). Jag skulle såklart ha önskat mig en PT! En alldeles egen PT, det vore nåt det. Då kanske jag skulle komma igång med den där träningen jag så väl behöver. Satt och kollade lite på nätet nu.... World Class har ju både PT och barnpassning (så man inte kan skylla på att man inte har nån som kan ha ungarna medans man tränar). Synd bara att de inte hade några priser utlagda på nätet.... Men jag har ju några samtal att ringa imorgon, så då kan jag ju lika gärna slå dom en signal med! Nu jäklar SKA det nya året innebära ett nytt hälsosammare liv!! 
Dags att natta kidsen - måste få ordningen någorlunda återställd nu! Snart är vardagen här igen.  

Nu får den duga!

Nu har jag suttit och lagt ner massor med tid och visst blev den väl fin?

Hojta gärna till om det är nåt galet någonstans, någon text som inte syns eller nåt.

2008

Ja, så är det då ett nytt år igen! Vart tar alla år vägen? Blir vi verkligen äldre? Nä, inte jag, bara mina barn! :-)
48 minuter in på det nya året sitter jag här alldeles solo. Barnen sover och maken jobbar. Vad gör man själv på nyårsafton? Tja, jag sitter här och leker med bloggen! Vad gör alla andra gräsänkor, gräsänklingar, singlar en natt som denna tro?

RSS 2.0