Västerås-Norrköping-Helsingfors

Då var man hemma på en snabbvisit igen. Åkte till Västerås med jobbet i tisdags, kom hem på kvällskvisten och då var det bara till att att börja packa. Skulle ju till Norrköping, även det med jobbet, på onsdagmorgonen. Medan jag packade för den resan så passade jag på att packa en väska till, eftersom jag nu ska iväg till Helsingfors om ett par timmar. Ja, båten går ju inte förrän kvart i fem, men vi ska ju ta oss dit först! :-)



Rapport från Västerås:

Tja, det finns väl inte så mycket att rapportera därifrån egentligen. Det var ett tillfälle för mig att träffa lite "kollegor" där. Jag kände mig inte till någon nytta direkt. De diskuterade lite om en eventuell ihopslagning av regionkontoren till ett större. Med de som menar jag ju "gubbarna" då såklart! :-) De planerade även lite ang personalen i sommar, kollade av jobb och semestrar.
Vi började med att äta en gudomlig lunch! Det var det bästa för min egen del. :-)



Rapport från Norrköping:

I Norrköping fick jag äran att träffa alla andra brudar som har samma tjänst som mig fast de är på de andra små lokalkontoren. Maria från "Skellefte", Christina från Karlstad, Susanne från Göteborg, Annika från Växjö och Lotta från Sundsvall. Sedan var även Gunnel med, som är controller för oss. Vi pratade om vad som händer hos oss ute på kontoren och vi passade på att göra lite studiebesök ute bland folket som jobbar på huvudkontoret där i Norrköping. Tyvärr var jag ju tvungen att lämna dom en dag tidigare. Konferansen fortsätter nämligen idag med. På onsdagkvällen var det ett besök i hotellbaren innan vi gick vidare till Harrys för en bit mat. Maten där var god men jag vetefan om den var värd att vänta trekvart på!! Lite fortare hade varit bra, för vi var hungriga som vargar allihopa!

   
Maria, Annika, Christina, Susanne och Gunnel
Tyvärr hade inte Lotta hunnit komma till Norrköping innan dessa bilder togs!

Nu ska jag stressa vidare! Har lite småplock att packa ihop, skulle kanske duscha lite idag oxå, förutsatt att rörmokaren blir klar inne i tvättstugan våran först! Vi har lite läckage på värmeväxlaren (eller vad det nu är för grej som sitter därinne!). Vi borde byta ut hela alltet där tydligen, men just nu ska rörisen bara fixa en ny ventil så vi kan stänga av vattnet innifrån!

C U folks!

Yäääckkkk!

Fy f-n vad det stinker här hemma nu! Pluppan är indränkt i lusmedel! ;-) Men nu jäklar ska de väck helt och hållet! Fast jag undrar varför vi andra inte har fått några. Så mycket som jag hittade på henne idag tyder ju på att hon haft de ett tag. Ja, jag är såklart glad att det inte spridit sig i familjen, men tycker ändå att det är konstigt. Vi är ju en pussig och kramig familj liksom.

Ja, är hon inte lusfri efter det här, då rakar jag av henne håret tror jag. Stå och luskamma i två timmar är ingen hit vill jag lova! Ryggen värker inte lite nu ska ni veta! :-) Nu ska det ju luskammas ett par veckor till.....så alla löss och gnetter försvinner för gott. Även om de ska dö av lusmedlet så ska man i allafall kamma, kamma, kamma..... Fatta vad drygt!  Nu kanske man förstår varför en del föräldrar inte gör det på sina barn.... Det är sjukt jobbigt! Men samtidigt vill man väl inte att ungarna sina ska ha löss och gå och klia halvt ihjäl sig?!

Lusless!

Hahaha.... Rubriken blev ju lite komisk. Den kan ju tydas på två sätt. Om man är lite "svengelsk" vill säga! Men hur som helst är jag skittrött på löss nu! Nu är det dags igen liksom. Jag fattar inte varför inte alla föräldrar kollar sina barn då det går ut meddelanden i skolan/förskolan om att det går löss! Om inte alla kollar samtidigt går det ju bara runt, runt. Som nu! Det var ju inte länge sedan vi hade storavlusning här hemma. Åååååhhh, ju mer jag tänker på det desto grinigare blir jag.  Egentligen borde det vara avlusningsdagar I SKOLAN, så alla blir gjorda samtidigt. Allas föräldrar får komma till skolan för att hjälpas åt att lusa av de som ska avlusas! Då vet man ju att alla blir kollade.
Nu ska jag hjälpa till att tvätta lite hår och sedan dra igenom allt hår med den måttligt populära luskammen! Den där billiga ni vet?! ;-) Fast jag köpte lusmedel i alla fall. Fast de påstår att man ska kunna kamma bort alla löss och gnetter med den där kammen. Den är som sagt inte så populär och att då få henne kammad helst flera ggr per dag tror jag blir svårt.  Men man blir ju en hejare på att luskamma iaf.!!


Faktiskt - Jag KAN!!!

Yepp! Jag har lärt mig något nytt på jobbet nu, äntligen! Jag kan starta ordrar alldels själv, och göra beställningar till de startade ordrarna! Nu är det bara resten kvar.... *fniss*. Oh, jag kan ju göra en kalkyl i ett program som heter PwerCalc oxå ju! Oj, oj, vad jag har lärt mig saker de senaste dagarna.

Imorgon ska jag få lära mig lite mer.... Nu vet jag inte hur mycket vi hinner innan min kära kollega måste åka hem till Karlstad igen. Men vi har lite att gå igenom innan hon åker i allafall. I värsta fall får väl hon göra det och jag tittar på bara... Ja, det lär ju visa sig imorgon.

Dessa blondiner.... ;-D

Blondinen går in i tygaffären och säger:

 Jag vill ha gardiner till min dator.

Affärsbiträdet: Man har inte gardiner på datorer.

Blondinen 'himlandes med ögonen' 

- But helloooooooooooooo, jag  har windows!!


Engla

Gud vad skönt att han har erkänt! Men det är ju bara så tragiskt att en sådan här sak verkligen kan hända. Tänk om det vore något av mina barn det gällde! Fy vad hemskt. Det är sådana tankar man har men ändå inte tillåter sig att tänka fullt ut. Då skulle ju livet bli outhärdligt. Man kan ju inte gå och tänka och tro det värsta hela tiden. Det funkar ju inte.

Jag lider så med Englas föräldrar och alla andra i samma situation. Tänk att få sitt barn bortrövat och mördat. Hemska tanke! Jag tror inte att jag skulle önska min värsta fiende detta öde heller. Det är bara för hemskt!! Ett oskyldigt litet barn. Nä fy!

Jag lider även med de anhöriga till denna onda, sjuka människa som utfört detta dåd! Det måste vara oerhört jobbigt att veta att man är släkt till ett "monster".  Det är nog inget man erkänner i första taget... Jag skulle inte vilja prata högt om det direkt.
Så till de "normala" anhöriga (släktingar) vill jag härmed sända mina varmaste styrkekramar jag kan förmå!! KRAM på er!

Måndag

Jaha, så har hela helgen passerat också! Och nästan hela måndagen med. Idag har jag hämtat Karlstadskollegan på centralen. Vi passade på att luncha med "killarna" nere på Järnvägskrogen i samma veva. Det var väl inte direkt någon höjdarmat där, vilket jag trodde att det skulle vara. Men den gick ju att äta. Fast en buffé vet jag ju inte om jag vill kalla det...... En buffé för mig är lite fler maträtter än tre samt att de går att kombinera. Men, men.... Vi blev mätta iaf. och det var väl det väsentliga! :-)

Sedan åkte vi till kontoret för att utbilda mig! Lite fick vi gjort idag. Men det går inte fort direkt. Och jag tror inte att det är mig det beror på faktiskt. Inte min "lärare" heller. Det är bara ett väldigt krånligt system och en himlans massa grejer att klicka i och på för att göra en grej! Inget är särskillt logiskt heller. När man väl kan det så är det säkert inte så konstigt. För en annan så är det ju inte så enkelt än. Det blir väl bättre. Förhoppningsvis fattar jag något efter denna veckan. Jag nöjer mig med att bara kunna liiiite. Det är allt jag begär! :-)  Det skulle vara så kul om jag verkligen lärt mig något då veckan är över. Ja, ja, det är bara att nöta, nöta, nöta....

Redan fredag!

Hjälp vad fort veckorna går nu! Jag hinner ju inte med. Nu är det ju helg redan. Välbehövligt med lite vila måste jag ju säga. Jag är så sjukt trött! Och huvudet dunkar lite..... Men lite sömn gör nog susen. Bara kidsen ville vara så vänliga att somna någongång!! *hihihi* Jag antar att jag blir väckt senare inatt, då maken kommer hem från utekvällen med hockebockey-gänget! Hoppas bara att han är "städad" när han kommer hem..... ;-D


Nog för denna gång.

Ny dag - Ny chans!

Ja, så lyder en av kollegornas motto! Och det ligger väl något i det. Det låter som ett bra uttryck i alla fall. Och idag är det en ny dag! Jag känner mig lite bättre tillmods. Jag ser ett ljus i tunneln! Det löser sig! Jag har börjat greppa lite och kan göra en del saker av egen kraft. Jag måste inte fråga. Nu har jag visserligen blivit ålagd några uppgifter att hugga tag i medan jag väntar på att få komma igång på riktigt. Nästa vecka kommer en tjej från Karlstad hit och ska guida mig lite. vi får väl se vad det kan ge. Förhoppningsvis har något matnyttigt fastnat efter hennes besök. Får vi bara jobba ifred, utan inblandning av "gubbarna" så blir det säkert bra! ;-D

Ha det gott alla!

Jag kan, jag kan

Eller?? Just nu känns det aningen motigt. Skit och blä rent ut sagt! Då jag inte vet vad det är jag ska göra och ingen tycks kunna förklara för mig heller så känner jag mig lite hjälplös. Jag sitter och funderar på vad jag ska göra härnäst. Imorgon kommer "chefen"  så då har han lovat att ta hand om mig och så ska vi komma överens om hur vi ska lösa det bäst för mig. Jag tror inte på att det blir bättre om någon kommer hit och hjälper mig om de inte kan förklara hur allt är uppbyggt

nu tror väl alla andra....

.....att det är såååååååå många som gillar mina Fish'n chips!!

Det blev rema rama chatten....

Japp, så kan det gå när hon inte behagar att logga in på MSN! ;-) Men det är ju lite kul att behålla alla kommentarerna också. Det gör man ju inte på MSN (även om det går.... och dessutom läser man ju inte de gamla inläggen på samma sätt där...)

Fish'n Chips

Nu har jag hittat kamerakabeln och installerat. Så här kommer bilden på en barnportion av min egenhändigt, hemmagjorda Fish'n Chips

image156

Så bra, så bra....

denna söta historia fick jag i mejlen nyss:


Var ute och gick med min 4 åriga dotter.

Hon plockade upp något från marken och stoppade det i munnen. Jag tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så.

-Varför då, frågade dottern.

-För att den varit på marken och den är smutsig och kan vara full av bakterier. Då tittade min dotter på mig full av beundran och frågade;

-Mamma, hur vet du allt sånt där?

Uh... jag var tvungen att tänka snabbt...

-Alla mammor vet sånt här. Det är en del av mammaprovet. Vi måste veta sådant annars får vi inte bli mammor.

Vi gick vidare en stund och min dotter var tyst i 2-3 minuter, men hon tänkte mycket på mitt svar, så plötsligt sa hon:

- Nu förstår jag!! ....Om man inte klarar provet, då blir man pappa va?

-Precis, svarade jag med ett stort leende på läpparna!!!


Så måste det väl vara!


mmmmusmigt!

Jag möblerade om i matsedeln igen idag! Glömde ju ta fram köttfärsen i tid, så den hade ju inte tinat. Det får bli Al forno imorgon istället! Det bidde Fish'n Chips idag. Helt hemmagjorda! Egen frityrsmet till fisken och färsk potatis till stripsen! Är jag inte duktig, så säg?! *fniss* Knäppte även kort på mina tjusiga tallrikar som jag lagt upp åt oss. Skulle visa upp de för er kära läsare tänkte jag. Men så knäppte jag kort med den gamla kameran och upptäckte att minneskortet inte passar i datorn!! Vilket skit!! Jag orkar inte leta reda på sladden heller..... Så sorry, ni får inte se min delikata mat idag. En annan dag kanske?! :-)

Matsedel v 14

Jag glömde ju att jag hade tänkt bifoga våran matsedel som jag skrev för vecka 14, men den passar ju bra att lägga själv så jag kan ha den i rätt kategori! :-)


Matsedel för vecka 14


Måndag: Korvstroganoff & ris & tomater


Tisdag: Våfflor med glass & sylt


Onsdag: Kycklinggryta med ris


Torsdag: Pannbiff med löksky och potatis, gurka & tomater


Fredag: Fläskkotletter, klyftpotatis, sås, sallad Byttes ut mot McDonald's!


Lördag: Pasta Al forno (Lasagne), sallad & bröd


Söndag: Fish'n Chips, sallad


Lite inlägg jag sparat

Här följer lite som jag skrev i Word under bloggstoppet:

den 31 mars 2008 kl. 18:44


Nu har jag fixat och donat så allt är klart inför jobbstart imorgon! Jag har gjort en matsedel för veckan och vi har varit iväg och handlat allt som går till det. Jag har med lite hjälp av barnen fått det undanstädat på nedervåningen. Jag har plockat fram kläder till mig och Pluppan. Hon ska ha innebandyturnering imorgon i skolan.  Så jag har även förberett med innebandyklubban och packat ner hennes skor. Måste komma ihåg att skriva en lapp till maken om att han ska packa ner lite frukt och nåt att dricka åt henne. Jag har även kommit ihåg att stoppa ner lapparna om tiderna på fritids fram till sommarlovet är slut!


Tina ska komma och äta med oss! Hon fick välja att antingen komma idag och äta korvstroganoff med ris, eller komma imorgon och bli bjuden på våfflor. Gissa vad hon valde!

image155

Fast egentligen var det väl inte våfflorna hon var ute efter, utan lite hjälp med en överraskning till kärestan (eller "vännen" som hon själv kallar honom). Vi ska knåpa ihop nåt tjusigt bildspel på datorn. Om blogg.se har kommit igång kanske vi hinner titta på räknare till hennes blogg också.



Nu blev det inte riktigt så.... Hon kom först dagen efter och då utan att bli bjuden på käk, eftersom hon själv kockat lite hemma! ;-) Och inget av det jag trodde vi skulle göra gjorde vi heller! Vi satt och drack kaffe, snackade lite skit och kollade på "vårat" Grey's!! ;-D



den 31 mars 2008 kl 20:22


Oh, det har ju börjat ett nytt inredningsprogram på trean! Undrar om det kan vara nåt? Kanske skulle ta och kolla? Ska borsta tänderna först så jag är klar för sängen sedan.



Hahahaha, detta var ju visst inte så långt! Jag trodde ju att jag skrivit lite mer..... Men jag kollade inte så noga på programmet så jag vet inte vad jag tyckte.

Sedan hade jag inte fler sparade inlägg.....

Nu så!

Nu orkar jag äntligen uppdatera mig lite! Det har varit en hektisk vecka i och med nya jobbet. Jag är ju inte direkt van att vara hemifrån hela dagarna. Sedan att sätta sig in i allt nytt på jobbet gör det ju inte lättare att hålla sig vaken på kvällrna! :-) Men det blir väl bättre längre fram, när jag och övriga familjen har kommit in i de nya rutinerna.

Tja, jag antar att ni är nyfikna på vad det är jag gör och hur det går. Men just nu har jag ännu inget grepp själv så jag kan inte berätta så mycket. Företaget jag jobbar på heter i alla fall ALSTOM Power Sweden AB  och där är jag administratör/innesäljare. Det innebär att jag ska sköta fakturering, uppstart av nya order, beställa div. materiel och ta hand om "gubbarna" som jobbar på Gävlefilialen, bland annat. Och exakt vad allt det innebär, ja, det är det jag inte har greppat än! Det verkar dock vara ett skönt gäng att jobba med och jag har fått lite hjälp av en tjej ifrån Göteborgsfilialen att komma tillrätta på mitt kontor. Jag antar att vi kommer säkerligen ha en tät telefonkontakt nu sedan hon åkte hem i torsdags. Bara jag vet vad det är jag ska göra med alla papper som dröser in så löser det sig nog...... :-) Jag kommer att få lära mig mycket på egen hand skulle jag tro. Men eftersom jag bara är så bäst kommer det att gå bra! *fniss* Redan nu i april kommer jag att åka på en konferens/träff nere i Norrköping. Tyvärr kan jag inte stanna alla dagar eftersom vi åker till Helsingfors samma vecka. Men jag ville åka ner ändå eftersom alla andra tjejer på de andra filialerna kommer dit, så jag får träffa alla på en gång. Jag kommer säkert inte förstå vad de pratar om då bland annat vårat affärssystem och arbetssätt är det som ska tas upp till disskussion. För mig var det viktigare att få se alla som jag kommer att komma i kontakt med så här i början.

Jag tror inte att jag kommer att vara så duktig på att uppdatera mig här den närmaste tiden men hav förtröstan - jag återkommer så fort jag känner att jag fått tillbaka den extra orken! ;-)

Ha det gott alla!

RSS 2.0